Balıkesirlinin hafızasına “Sigorta skandalı” ve diğer usulsüzlükleriyle kazınan eski Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Mardin’de de boş durmamış!

DEVLET HER ZAMAN 18 YAŞINDA

Mustafa Yaman’ın kayyum olarak atandığı Mardin Belediyesi’nde inceleme yapan mülkiye müfettişleri, “Usulsüzlük” “Yolsuzluk” “Rüşvet” “Kamu zararı” “Görevi kötüye kullanma” “İhale kanununa muhalefet” gibi çok sayıda işlem tespit etti. Olay savcılıkta…

Balıkesir Valiliği döneminde adı başta sigorta skandalı olmak üzere bir çok usulsüzlüğe karışan nam-ı diğer “Yaman Vali” Mustafa Yaman, Balıkesir’in ardından Mardin’e vali olarak atanmış, HDP’li Mardin Belediye Başkanının görevden alınmasının ardından ise belediyeye kayyum olmuştu.

Kayyum yönetimi sırasında gerek Mardin yerel basınında gerekse ulusal medyada sık sık yolsuzluk dedikodularıyla gündeme gelmeyi sürdüren Yaman, son valiler kararnamesiyle merkeze çekildi. Yaman, 19 Haziran’da ilden ayrılınca mülkiye müfettişleri belediyede incelemelere başladı.

Mülkiye müfettişleri, Mardin Belediyesi’nde “Usulsüzlük, yolsuzluk, rüşvet, kamu zararı, görevi kötüye kullanma, ihalelerin kanuna aykırı yapılması” gibi işlemler tespit etti. Başta Genel Sekreter Abdullah Yenigün olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici hakkında da suç duyurusu yaptı.