9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan önderliğinde bir araya gelen 90 Kurucu Üye ile Türk Siyaset Sahnesinde ‘’Yeni Nesil Siyaset’’ sloganıyla yer almaya başlayan Deva Partisi 1. Yaşını kutluyor.

Deva Partisi’nin siyaset arenasında tamamladığı ilk senesinden ötürü Genel Başkan Ali Babacan, partisinin Sosyal Medya hesaplarından naklen yayınlanan bir konuşma gerçekleştirdi.
Yaptığı konuşmada duygularını dile getiren ve geride kalan bir yılı özetleyen Ali Babacan;  ‘’İlk günkü heyecanımızla bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz; çok çalışacak, anlatmaktan vazgeçmeyecek, çözüm üretecek, ötekileştirmeyecek, ayrıştırmayacak ve en büyük ihtiyacımız olan siyasette nezaket ortamını yeniden kuracağız.’’ diyerek sözlerini tamamladı.Konuşması esnasında; partilerinin 1. senesini geride bıraktığı gün bütün teşkilatlarıyla sokaklarda olacaklarını, saha çalışmaları yaparak esnaflarla ve vatandaşlarla bir araya geleceklerini açıklayan Genel Başkan Ali Babacan, zor bir siyasi iklim altında, karşılıklı güven içerisinde, inanarak çalışmalar sergileyen parti teşkilatlarına da teşekkür etmeyi unutmadı.

HİÇBİR SİYASİ ANLAYIŞIN DEVAMI DEĞİLİZ

Ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını hızla tamamlayan illerin başında gelen Balıkesir’in İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, Deva Partisi’nin 1. Senesini geride bırakmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Aydemir ‘’Vatanımıza ve milletimize faydalı olmak adına çıkmış olduğumuz bu yolda ilk senemizi geride bıraktık. Balıkesir çapında yapmış olduğumuz ve partimiz adına referans olarak gösterilebilecek birçok çalışmayı bu süre zarfında arkadaşlarımla beraber ortaya koyduk. İçinde bulunduğumuz ve pandemi sürecinin de dayatmasıyla derinleşen sıkıntılı ortamın karşısında, halkımıza moral verebilmek, yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışmak, çığ gibi olmuş dertlerine çözüm üreten birilerinin olduğunu gösterebilmek adına çalıştık, bundan sonrasında da aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Siyaset sahnesinde çözüm odaklı çalışan, gerçekten bilge olma özelliklerine sahip bir kadronun memleketimiz adına, çürümüş ve köhneleşmiş bir muhalefet anlayışının arkasına sığınmadan çözümler önererek yoluna devam ettiğine dikkat edilmesi.  Biz DEVA Partisi olarak değiştirme arzusu içerisinde olan bir siyasi anlayışın temsilcisiyiz. Değiştirme arzusu içerisinde hareket ederken, ülkemizin içinde bulunduğumuz çağı ıskalamayan bir dönüşüm yaşaması için, dönüşümü tasarlayan bir muhalefet anlayışına sahibiz. Can çekişen, gün boyu siftah yapmak için bekleyen, kendilerini ziyaret ettiğimiz süre içerisinde işletmesine bir tek müşteri gelmediğini gözlemlediğimiz, hayatını sürdürecek kazancı elde edemez duruma düşmüş olan vatandaşlarımızın dertlerine DEVA olmak adına buradayız. Hiçbir siyasi anlayışın devamı değiliz. Zor günlerin geride kalması için gereken, kaygıdan uzak yarınları sunmak adına biz DEVA Partisi olarak hazırız.  Yol haritamız, umut dolu karamsarlığı yok edecek akılcı çözüm reçetelerimiz hazır. Geleceğin kapısında olduğumuzu toplumumuza duyurmak ve ülkemizin dünya ile başka bir çağa girdiğini anlatmak zorundayız.’’