DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanlığı, Altıeylül ve Karesi İlçe Başkanlıkları ile mübarek Muharrem ayı münasebetiyle, parti binasının yan tarafında aşure hayrı gerçekleştirdi.

Dualar ile başlayan etkinlik, vatandaşlara aşure ikramıyla devam etti. İl Başkanı Av.Kemal Aydemir, Karesi İlçe Başkanı Hilal Demirözer Yarbaoğlu, Altıeylül İlçe Başkanı Mustafa Kemal Mutluer ve partililer civardaki esnafa aşure dağıttı ve vatandaşlarla da bir araya geldiler.

Etkinlik sonrası parti binasında değerlendirmeler yapan Aydemir şu ifadeleri kullandı: ‘’İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı hem maneviyatı hem de matemi itibariyle derin duygular yüklü bir ay. Bugün Teşkilat mensubu arkadaşlarımız ile Aşure hayrımızı gerçekleştirdik. Şehrimizin ve ülkemizin geleceği için dua ettik. Allah kabul etsin. Bir taraftan böyle bir mübarek ayın idrakini yaşarken diğer taraftan da maalesef ülkenin gerçek gündemiyle de yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Türkiye ve Balıkesir iyi yönetilmiyor. Ekonomik darboğaz altında ezilen vatandaşlarımız mutsuz, umutsuz. Enflasyon canavarı kendisini günden güne büyütüyor. Alım gücümüz her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Mevcut muktedirlerin herhangi bir yol haritası dahi yok. Günü kurtarmaya çalışan yanlış politikalar ile içinden çıkılamaz bir hale bürünen ve adeta sorunlar yumağı haline gelen ekonomi, sağlık eğitim, adalet konularında somut adımları atacak, çözüm odaklı bir hareket görebiliyor musunuz Allah Aşkına? İşte bu yüzden topyekûn bir değişim artık şart olmuştur. Tamamen bir yenilenmeye ihtiyaç doğmuştur. Önümüzde, katedilmesi gereken o kadar çok yol var ki. İnşallah ilk seçimler akabinde bu mevcut iktidar güruhunu müsait bir yerde indireceğiz. DEVA iktidarının ilk dakikasından itibaren neler yapacağına dair yol haritasını oluşturduk. Nasıl hareket edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Günlük politikalar ile değil, kısa orta ve uzun vadede problemlerin etkin çözümleri ile önce ülkemizin imajını negatiften pozitife çevireceğiz.  Bakınız ‘güven’ sadece 5 harfli bir kelime değildir.  Biz önce güveni tesis edeceğiz. Vatandaş Devleti yönetenlere güvenecek. Devlet vatandaşına güvenecek. Bu güven ortamı ile bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Bunu yaparken de ‘’Ben yaptım oldu’’ gibi çağdışı bir zihniyeti kesinlikle kullanmayacağız. Ortak akılla hareket edeceğiz. Bizim olmazsa olmazımız aldığımız kararları istişare kültürü ile alıyor olmamız. İktidar olduğumuzda da istişare kültüründen asla vazgeçmeyeceğiz. Paydaşlarımızın söz sahibi olduğu konuşan Türkiye’yi göreceksiniz ve bana inanın çok mutlu olacaksınız. Ülkemizi, Umutsuz insanların ülkesi olmaktan çıkartacak, ‘’Mutlu İnsanların Ülkesi’’ haline getireceğiz. DEVA damlalarının tüm ülkeyi çepe çevre sardığı bir gelecekte buluşmak ümidiyle bütün vatandaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum’’