Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dev firmanın yüzde 51’i Japonlara satıldı

Bandırma Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Japon Şirketi Kyokuyo’nun Kocaman’ın yüzde 51 hissesini satın aldığını açıkladı.

Bandırma Kocaman Balıkçılık Yönetim

Bandırma Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman’dan, Japon Şirketi Kyokuyo ile yapılan işbirliği hakkında ilk açıklama geldi. Balıkçılık sektöründe dünyada ilk 5’te yer alan Japon Şirketi Kyokuyo’nun Kocaman Balıkçılık’ın yüzde 51 hissesini imzalanan sözleşme ile satın aldığı belirtildi. Osman Kocaman tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
“Kyokuyo ile Kocaman Balıkçılık A.Ş. arasında stratejik ortaklık kurulması amacıyla bir hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır. Kocaman’ın yüzde 51 hissesinin Kyokuyo tarafından satın alınmasını amaçlayan Sözleşme, gerekli onayların alınması ve prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından yürürlüğe girecektir. 1937 yılında kurulan Kyokuyo, dünyanın önde gelen deniz ürünleri üreticilerindendir. Türkiye’nin jeopolitik açıdan üretim üsleri için elverişli bir ülke olduğu bilinen bir gerçektir. Bu ortaklık ile Kyokuyo, “Birlikte Büyüme” stratejisinin bir parçası olarak Kocaman Balıkçılık A.Ş. ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarını geliştirmek üzere Türkiye’ye yatırım yapmayı hedeflemektedir. Bu ortaklığın sektörümüze, Bandırma’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”