Balıkesir’de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçiminin yankıları devam ediyor. Milletvekilliği seçiminde AK Parti’nin 6 olan milletvekili sayısını 4’e düşürürken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir dönem sonra Ankara’ya milletvekilliği gönderdi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı ise 907 oy farkla 4.ncü milletvekilini Milliyetç i Hareket Partisi’ne kaptırdıklarını açıkladı. İYİ Parti ise 133 bin 15 oy alıp yüzde 14,6 oranını yakalarken, Turhan Çömez en pahalı milletvekili oldu.

Balıkesir’de 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçiminin ardından ortaya ilginç tablo çıkardı.  İktidar partisinin 6 olan milletvekili sayısı 4’e düşerken, CHP İl Başkanı Erden Köybaşı 907 oyla 4.milletvekilini Milliyet çi Hareket Partisi’ne kaptırdıklarını açıkladı. Geçtiğimiz seçimde Balıkesir’den milletvekili çıkaramayan Milliyetç i Hareket Partisi, başarılı bir kampanya süreciyle AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin küskünlerinin oylarını alarak 1.sıradaki Ekrem Gökay Yüksel’i Ankara’ya gönderdi. İYİ Parti’de ise 133 bin 15 oyla yüzde 14,6’yı yakalayarak partinin Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak Balıkesir’in partinin kalesi olduğunu göstermesine rağmen bu performansı 2 milletvekili çıkarmaya yetmedi. İYİ Parti 1.sıra Milletvekili Adayı Turhan Çömez, partisinin Balıkesir’de aldığı yüzde 14,6 oyla Ankara’ya giden en pahalı milletvekili oldu. AK Parti’de bir önceki dönem 5.sıradan milletvekili adayı olarak seçilen ve bu yılda 5.sırada değerlendirilen Pakize Mutlu Aydemir partisinin oylarının düşmesi ve MHP’nin oylarını arttırıp 1 milletvekili çıkarmasıyla milletvekilli seçilemedi. AK Parti’de 4.sıradan seçilen 36 yaşındaki Ali Taylan Öztaylan Balıkesir’in en genç milletvekili oldu.

“ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Milletvekilliği seçiminde ittifak oylarının sandığa yansımadığını ifade eden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı,  907 oyla 4.milletvekilliğini MHP’ye kaptırdıkların belirtirken, bazı ilçelerde itirazlarının olduğunu kaydetti.  Erden, “Seçimler öncesindeki beklentimizle ortaya çıkan tablo beklentilerimizin uzağında kaldı.  Bu alınan sonuç bizi tatmin etmiyor. 907 oyla 4.milletvekilliğini MHP’ye kaptırdık . Bazı ilçelerde sandıklarda itirazlarımız var. Ancak 15 gün sonra yeni bir seçim var. Bu 15 günü iyi değerlendirerek seçimi kazanacağız.” Dedi.