Koronavirüsü salgınının başladığı günden bu yana bir açılan bir kapanan işletmelerden olan spor salonları 1 Haziran tarihindeki açılmayı bekliyor. Bir yılı aşkındır pandemiden dolayı salonların açılıp-kapanmasından dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini ifade eden Antrenör Ali Kemal Behçet, hem maddi hem de sportif gelişim açısından kayıplar yaşadıklarını vurguladı.

Pandemi sürecinde ekonomik olarak en çok yara alan sektörlerin başında gelen spor salonları yeniden üyelerine hizmet vereceği günü iple çekiyor. Biri yılı aşkın sürede bir açık-kapalı vatandaşlara hizmet veren spor salonları başta kira ve faturalar olmak üzere birçok zorluklarla karşılaştı. Zaman zaman faturaları ödemekte zorlandıklarını kaydeden Fitness Antrenörü Ali Kemal Behçet, maddi kaybın yanı sıra sportif açıdan da geriye gittiklerini belirtti.   Fitness ve body bulding sporlarının devamlılık arz ettiğini dile getiren Behçet, “Hayatımızın içinde çok önemli bir yer tutan fitness ve vücut geliştirme kurumu tüm dünyayı saran covid-19 virüsünden en çok etkilenen dallardan biri olmuştur.  Tehdit nedeniyle neredeyse salon üyelerimiz ve federasyonlarca düzenlenen müsabık sporcularımız maalesef atkı atmıştır. Dinamik bir yapıya sahip olan spor kavramı, hayati derecede önemli tehditler nedeniyle sosyal bağlarından koparılarak tüm üniteleriyle birlikte dört duvar arasına sığdırılmaya çalışılmaktadır. Ancak gelinen durum özünde dinamizm bulunan ve hareketli yapısı nedeniyle kitleleri peşinden sürükleyen spor için oldukça düşündürücü bir tablo ortaya çıkarmıştır.

Pandemi şartlarında sportif gelişimin durmasının yanı sıra maddi anlamda da büyük kayıplar yaşadıklarını vurgulayan Fitness Antrenörü Ali Kemal Behçet, “Spor salonu işletmecileri maalesef aylık kira masraflarını aynı zamanda yine aylık düzenli ödenen faturaları bu zaman içerisinde çok zor durumlarda bütçe darlığı içerisinde kalıp ödeyememektedir. Maddi-manevi çok zor günler yaşadık. Açık olduğumuz dönemlerde üye sayımız ciddi oranda düştü. Ayakta durmaya çalıştık.  Spor salonlarının büyük metrekareli binalarda hizmet verdiğini düşünürseniz bizlerin ödediğimiz kiralarda çok yüksek. Bu bir yılı aşkın süreçte açılıp-kapanmalardan dolayı ciddi bir üye kaybı yaşadık. Bunun yanı sıra açık olduğumuz ancak zaman kısıtlamasından dolayı birçok üyemizde gelmek istemesine rağmen salona devam edemedi. 17 günlük tam kapanmanın ardından spor salonları açılmadı. İnşallah 1 Haziran tarihi itibariyle üyelerimize yeniden hizmet veririz. Bir yılı aşkındır insanların hareket kapasiteleri sınırlandı. Enerjilerini bir yere kanalize etmek, pandemi döneminde aldıkları fazla kilolardan kurtulmak istiyorlar.  Yani spor salonları bir nevi psikiyatri gibi insanlar burada rahatlıyor.  İnşallah 1 Haziran tarihinde açılırız ve yeniden üyelerimizle spor yapmaya devam ederiz” dedi.