Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇİĞ SÜTE YÜZDE 17,4 ZAM YETERLİ GÖRÜLMEDİ

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatına yüzde 17,4 zamla 11,5 liradan 13,5 liraya yükseltti. Çiğ sütteki fiyat artışının raflardaki süt ve süt ürünlerine zam olarak yansıması beklenirken Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, çiğ süt fiyatına yapılan yüzde 17,4’lik zammı yeterli bulmadı.

Ulusal Süt Konseyi (USK)

Çiğ süt tavsiye fiyatına yapılan zam oranıyla üreticilerin yok sayıldığını ifade eden Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, birçok üretim girdisine üst üste yapılan zamlardan sonra Ulusal Süt Konseyi’nin yaptığı zammın yeterli olmadığını ifade etti. “Son 1 ayda başta yem fiyatları olmak üzere giderlerimize gelen zamların hiç dikkate alınmadığı aşikardır. Bu sistemin içinde önerilen fiyatlarla süt üretiminin devamlılığını sağlamak çok zordur. Sürekli yaşadığımız bu kısır döngü içinde çaresizlikle tüm işletmelerimiz ya küçülmeye gidip ineklerini ve düvelerini kesecek ya da üretimden vazgeçip bu işi bırakacaktır. Üreticilerimiz yıllardır tüm zorluklarla edindiği tüm kazanımlarımdan vazgeçecektir. Maalesef ki istikrarın olmadığı sektörde yaşanacak üretim kayıplarının sonuçları uzun vadede yine hepimizi etkileyecektir. Üreten ve tüketen hep kaybedecektir” dedi.

“BU HATADAN DÖNÜLMELİDİR”

Üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını kaydeden Çetin, “ 1 Ocak itibari ile vergi artışlarına, maaşlara yapılan zamlara bakılınca süt fiyatına yapılan artış reel piyasa koşullarının çok altında tutulduğu gibi açıklama tarihi ile üreticin 22 günlük emeği bile heba edilmiştir. Üreticimiz yine emeğini, alın terinin karşılığını alamamıştır. Bunlar da yetmez gibi açıklamada soğutma ve nakliye bedeli belirsizliğinin yarattığı karmaşa ile tüm üreticilerimiz her konuda çıkmaza itilmiştir. Sadece süt fiyatlarına baskı yapmakla enflasyonu düşüremeyiz. İvedilikle verilen hatadan dönülmesi biz üreticileri tekrar umutlandıracaktır” dedi.