Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, BASKİ’nin su zammını yargıya taşıdıklarını açıkladı. BASKİ’nin su faturalarında yüzde fahiş tutarlarda zam yaptığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Serkan Sarı, zam kararının suya ulaşılabilirliği engellediği için iptal edilmesini istediklerini söyledi.

CHP, BASKİ’nin su zammını yargıya taşıdı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, vatandaşların suya ulaşılabilirliğini engellediği için BASKİ’nin suya yaptığı zammın iptal edilmesi için dava açtıklarını belirtti. CHP İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısına Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehir, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Can Barut ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Burhanettin Ağabeyoğlu katıldı.

“VATANDAŞLAR FATURALARINI BİZE GÖSTERİYOR”

 İki ay önce BASKİ Genel Kurulu’nda suya yapılan zammın iptaline yönelik dava açtıklarını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Suya yapılan zamma itirazımızı meclis toplantılarını açık bir şekilde dile getirdik. Meclis oylamasında bütün üyelerimiz ret oyu kullanarak halkçı tavrını dile getirmişti. Sonrasında yaptığımız basın açıklamasında suya yapılan zammın çok daha yüksek miktarlarda olduğunu belirtmiştik. Ev kullanım suyunda yüzde 60 diye aktarılan zammın aslında yüzde 157 seviyesinde olduğunu açıklamıştık. Büyükşehir Belediyesi, bu yapılan zammın yanı sıra suya birde seyyanen zam yapmışlardı ve sonunda bu vatandaşların sırtında taşıması zor bir yük haline gelmişti. O günden bu yana yaptığımız saha çalışmalarımızda her gittiğimiz evde vatandaşlar bize su faturalarını göstermektedir. 250-350 liralara varan ev kullanım suları ortaya çıkmıştır”

“BU FATURALAR YÜCEL YILMAZ’IN

KÖTÜ YÖNETİMİNİN BİR FATURASIDIR”

BASKİ’nin tasarruf planı vatandaşa yaptığı zamdır. BASKİ suda tasarruf sağlamak için ulaşılması güç bir fiyat uygulayarak su tüketimini sınırlandırmayı tercih etmiştir. CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu adına Meclis Üyemiz Burhanettin Ağabeyoğlu bir dava açtı. Bölge İdare Mahkemesine açılan davayla alınan bu kararın suya ulaşımı güç kılacak bir fiyata dönüşmüş olmasından dolayı itiraz ettik. Bu karar gerçeklerden uzak bir karar olmasının yanı sıra hukuk dışı bir yönetiminde uygulamasının beden bulmuş halidir. 30 Mayıs tarihi ile alınmış olan bu karar 1 Mayıs tarihi ile tüketilmiş sulara uygulandı. Yasa tanımaz, hukuk tanımaz, vatandaşın durumundan anlamaz Yücel Yılmaz’ın bu anlayışına, şatafata, saltanata para bulurken vatandaşın suyuna para bulamayan bu anlayışa karşı tepkimizi hukukun yanında gösteriyoruz.  Bu hukuksuz anlayışın geri dönüş olacaktır. Bu faturalar rastgele yükselmiyor, bu faturalar Yücel Yılmaz’ın kötü yönetiminin bir faturasıdır. Tasarruf tedbirinden kopmuş hoyrat tavrının faturasıdır” dedi.