Balıkesir Büyükşehir Meclisi öncesinde CHP’lilerin düzenlediği basın açıklaması tansiyonu yükseltti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve meclis üyelerinin meclis toplantısının başladığı dakikalarda basın açıklaması yaptığı öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, meclis toplantısını terk etti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ikinci kez basının karşısına geçip Başkan Yılmaz’ı eleştirdi.

YILMAZ SALONU TERKETTİ

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde Körfez’de meydana gelen fırtınayla ilgili yaptığı basın açıklaması meclisin tansiyonunu yükseltti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın meclis toplantısının başladığı anda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni fırtınadan zarar gören Ayvalık’a yardım etmesi yönünde yaptığı basın açıklamasını eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Burada ikramlıklar var. CHP bu ikramlıklardan faydalanarak basın açıklaması yaptı” diyerek meclis toplantısını terk etti.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın bu ani hareketi sonrasında ikinci kez ikinci kez basının önüne çıkan CHP İl Başkanı Serkan Sarı,  meclis üyelerine haber vermeden toplantıyı terk eden Yılmaz’ı sert şekilde eleştirdi.

“İKRAMLARI EVİNE GÖTÜRSÜN”

Sarı, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün burada yaptığımız basın açıklamasını eleştirme cüretinde bulundu. Bu kenti iddia ettikleri gibi şiir gibi yönetsinler. Bizlerin ne yapacağına karar vereceklerine kendi görevlerinin başında olsunlar. ‘Burada ikramlar var CHP İl Başkanı bunlardan yararlanarak basın açıklaması yapıyor’ demiş. Bizim burada ikram edilen sandviçlere ihtiyacımız yok. Büyükşehir Belediye Başkanı bu ikramları alıp evine götürsün çocuklarıyla afiyetle yesin. Bu kenti yöneten kişilerin buna yakışır bir üslupla konuşması gerekir. Ramazan Bayramı’nda AKP il Başkanlığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin salonunda, belediye imkanlarını kullananlar bugün CHP İl Başkanlığının yaptığı basın açıklamasını eleştirmektedir. Bu eleştiriyi kabul etmiyoruz, bu salonlar halkın salonlarıdır” dedi.