Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Altıeylül ve Karesi mahalle muhtarlarına yönelik Ramada Otel’de kahvaltılı toplantı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Altıeylül ve Karesi ilçesinin muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.  Seçimlere 18 gün kala seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, merkez muhtarlarıyla bir araya gelip milletvekili adaylarını tanıttı. CHP İl Başkanlığı’nın Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Nisan’daki mitingine katılımı engellemek için Balıkesir Valiliğinin aynı saatlere muhtarlar toplantısı düzenlediğini açıklayan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, ‘Korkunun ecele faydası yok!’ sözleriyle iktidarı hedef aldı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, muhtarları 27 Nisan’da gerçekleşecek Kemal Kılıçdaroğlu mitingine davet etti. Köybaşı, “ Balıkesir hakkını alacak. Balıkesir hakkını milletvekillerimiz aracılığıyla, sizlerin talepleriyle alacak. Şu anda gördüğünüz adaylar seçildiklerinde sizin sorunlarınızın çözümünde aracı olacaklar” dedi.

AYTEKİN: “HER MUHTARLIĞIN KENDİSİNE AİT BÜTÇESİ OLACAK”

Balıkesir Milletvekili ve 1.sıra milletvekili adayı Ensar Aytekin, “Ülkemiz 14 Mayıs’ta yeni bir karar verecek. Bizde bu tercihte yarışmak için varız. Ülkemizin sorunları var. Herkesin sorunları var. Muhtarlarımızın da sorunları var, bunları biliyoruz. Muhtarlarımızın 82 kanunda ismi geçer ama tek bir muhtarlık kanunu yok. Bu çok büyük bir eksikliktir. Bu eksikliği gidermek için CHP, TBMM’ye Muhtarlık Kanunu verdi. Muhtarlık Kanunu’nda muhtarlarımızın çalışma yaşamlarını, görevlerini kolaylaştırıcı, onların sorunlarını ihtiyaçlarını tek bir kanunda çözücü bir kanun teklifi verdi. O kanun teklifimiz kabul edilseydi, her muhtarın bir bütçesi olacaktı. Biz iktidar olduğumuzda bunu yapacağız. Muhtarlar, mahallelerinin ya da köylerinin sorunları için başkalarına gidip el avuç açmayacaklar. Onların resmi bütçeleri olacak ve mahallenin ihtiyaçlarını o bütçeden harcayacaktı. O kanun geçseydi sizin yardımcılarınız olacaktı. Eskiden muhtarlarımız ücretleri, maaşları, yollukları olmazdı. CHP’nin ısrarla bu konuyu gündeme getirmesi ve takibi sonucunda şu anda az da olsa bir ödenek alıyorsunuz. Bizim iktidarımızda aylığınız olacak. Her muhtarın aylığı asgari ücretin altında olmayacak” dedi.

SARI: “İKTİDAR OLMANIN  TELAŞI İÇERİSİNDEYİZ”

CHP 2.sıra Milletvekili Adayı Serkan Sarı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Meclise iktidar milletvekili olmak için gidiyoruz. Mevcut iktidar 20 yıldır hem genelde hem yerelde iktidar olmasına rağmen birçok soruna çözüm üretemedi, birçok sıkıntımıza kaynak yaratamadı. Bu sorunları çözecek, sizin hakkını söke söke alacak ve bu alanda mücadele edecek bir vekil olarak meclise gidiyorum. Bir taraftanda iktidar olmanın telaşı içerisindeyiz”