CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Akın’ın seçim çalışmasını başlatan pankartında parti logosunun kullanılmamasına yönelik eleştirilere de yanıt veren Köybaşı “Ahmet Akın, CHP’lidir. Bununla ilgili hiç kimsenin aklında başka bir düşünce yoktur. Ahmet Akın seçim startını verdiği program sonrası ilk ziyaretini il başkanlığına yapmıştır. Bir sonraki fazda çıkacak pankart, billboard ve broşürlerde CHP’yle ilgili doneler olacak. Ahmet Akın bir partiden adaydır ama partizan bir belediye başkanı olmayacaktır” Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmayla ilgili düzenlediği basın toplantısında yerel seçim sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin’in bakanlığın tarikatlarla protokol yapmalarıyla ilgili sözlerini laiklik karşıtlığı olarak ifade eden Köybaşı, “Bakan’ın verdiği rakamlara göre Millî Eğitim Bakanlığı, bin 167’si resmî kurumlarla olmak üzere 2 bin 709 protokol imzalamış bulunuyor. Bu protokoller, okullarımızın ve milli eğitim sistemimizin gereksinim duyduğu fiziki altyapı, malzeme, yazılım ve donanıma yönelik çeşitli kurumların yapacağı katkılara yönelik değildir. Aksine, Millî Eğitim Bakanlığı’nın anayasal görevi olan ve öğretmenlerimizin uzmanlığında okul yaşamında geliştirilmesi beklenen yaşam becerilerine yöneliktir. Bunu, Bakan’ın Meclis’te bu protokolleri savunurken ortaya koyduğu gerekçelerden de anlıyoruz. Öğrencilerin bilgi, beceri, davranışlarının geliştirilmesi MEB ve öğretmenlerin görevidir. Tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen sivil toplum örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanları asla kabul edilemez. Bakanın bu sözleri, bugüne kadar zor şartlarda hizmet veren öğretmenlerimizi dağa insan kaynağı yetiştirmekle suçlaması anlamına da gelmektedir. Öğretmenlerimizin, çocukların terör örgütüne kaynak olarak dağa çıkmasını engellemeyeceğini dile getirmek de başlı başına bir zavallılıktır” dedi.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Laiklik karşıtlığı politikaların olumsuz sonuçlarını 15 Temmuz’da gördüklerini ifade eden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Milli Eğitim Bakanı, bu yapılarla ilişkiyi savunurken özellikle belirli bir bölgeyi işaret etmekte, cemaat ve tarikatlar aracılığıyla bölgenin şekillendirilmek istendiğini de açıkça ifade etmektedir. Yatılı okulları kapatıp çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkûm eden kişinin gerekçesi bu nedenle doğru değildir. Bakanlığın tarikat ve cemaatler ile yaptığı protokolleri tasdik etmesi, eğitimin topyekûn dinselleşmesini hedefleyen politikaları ifşa etmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki bu politikalar, geçmişte milletimizin hafızasından uzun süre silinmeyecek travmalar ile sonuçlanmıştır. Bu yapıların araç olarak kullanılmasının sonuçları 15 Temmuz darbe girişimi ile acı bir şekilde deneyimlenmiştir. Bakanın ve AKP kadrolarının bu yaşananlardan ders almadığını görüyor, kendilerine bu yoldan dönmeleri için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz”

ADAYLAR PEYDERPEY AÇIKLANACAK

Gönen, Balya, Kepsut, Bigadiç ve Marmara belediye başkan adaylarını açıklandığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Beş ilçemizin belediye başkan adayları açıklandı. İlçe belediye başkan adaylıklarını açıklama süreci böyle devam edecek. Bizim yönetimimizde olan belediyelerimizde memnuniyet anketleri bitmek üzere. Bu anketlerden çıkacak sonuçlara göre adaylarımızı açıklayacağız. Sonra diğer ilçelerimize geçeceğiz. Sındırgı’da adayımızı örgüt denetimde ön seçimde belirlemek için çalışmalar devam ediyor. Örgüt denetimli önseçim tüm ilçelerimizde olabilir. Önseçim yapılacak ama yöntem ve içeriğiyle ilgili çalışma yapılıyor. Mesela; önseçim hangi yıla kadar üye olan partililerimiz oy kullanabilecek. Susurluk’ta adaylar arasında kamuoyu araştırması yapıyoruz. Adım adım süreci tamamlayacağız. En azından adaylarımızı kamuoyuna takdim ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla başladık sonra ilçelere doğru gidiyoruz. Umarım diğer partilerde adaylarını açıklar da kimlerle yarışacağımızı biliriz” dedi.

BALYA VE GÖNEN’DE TEK ADAY VARDI

Balya ve Gönen’de hem memnuniyet anketini tamamladık hem de tek adayın olduğu yeri açıklıyoruz. Balya ve Gönen’de de tek aday adayımız vardı. Birde adaylar üzerinde konsensus sağlanmış anlaşma yapılmış. Altıeylül ve Karesi’de de çalışmalar devam ediyor, bu iki ilçede bizim önem verdiğimiz ilçeler. Bu ilçelere de önemli isimler aday oldu. Onlarla ilgili de araştırmalar devam ediyor.

“AHMET AKIN CHP’LİDİR, ALTI OK’TUR”

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın seçim startını verdiği pankartlarda parti logosu ve isminin kullanılmamasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Köybaşı, “Siyasi çalışmalar 1 Ocak tarihinde başlıyor. 1 Ocak’a asacağınız siyasi içerikli pankartlarda sıkıntılar doğabilir. Bunu en son Milli Kuvvetler Caddesi’nde yaşadığımız olayda gördü. Bizim oraya astığımız pankartta belediye zabıtaları kaldırmak için geldiler. Kendilerinin vermiş oldukları 1 günlük süreye bile riayet etmeden sabaha karşı 04.30-05.00 arasında gelip park bahçelerin kamyonuyla pankart kaldırıldı. Bununla ilgili talimat verenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Çünkü oraya asılan pankart siyasi bir pankart değildi. Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partilidir, Altı Ok’tur. Bununla ilgili hiç kimse aklında başka bir düşünce yoktur. Ahmet Akın seçim startını verdiği program sonrası ilk ziyaretini il başkanlığına yapmıştır. Bir sonraki fazda çıkacak pankart, billboard ve broşürlerde CHP’yle ilgili doneler olacak. Ahmet Akın bir partiden adaydır ama partizan bir belediye başkanı olmayacaktır. Partili bir belediye başkanı olacak ama partizan bir belediye başkanı olmayacak.

“PARTİMİZ DIŞINDA KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİK”

Parti dışından kişilerin aday olmasıyla ilgili iddialara da yanıt veren CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Kamuoyunda aday olacağı ileri sürülen kişilerle ilgili iddialı ben de duyuyorum. Ancak böyle bir şey yok. Partimiz dışında ismi geçenlerle hiçbir görüşme yapılmamıştır. Ancak şu da var; bir kafeteryada otururken sen aday olsana tarzında sohbetler geçebiliyor belediye başkanı aday ol, meclis üyesi aday ol gibi. Herkes birilerini görüyor, yakıştırıyor” dedi.