Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığı’nın Sakarya’da 5 yıl önce açtığı irtibat bürosunun çevresine AK Parti tarafından bayraklarla donatılması tepki çekti.

İrtibat bürolarının önünün ve çevresinin AK Parti bayraklarıyla kapatılmasının etik bulmadığını kaydeden CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, “5 yıl önce faaliyet geçirdiğimiz içerisinde sosyal market bulunan partimizin irtibat bürosunun önünün AK Parti bayraklarıyla donatılıp, binanın kapatılması doğru değil. Bu ne centilmenliği ne de etik değerlere sığar” dedi.  Seçim sürecinde progapanda döneminin hızlanmasıyla birlikte şehrin dört bir yanı parti bayrakları ve flamalarıyla donatılmaya başlanırken CHP Karesi İlçe Başkanlığı ile AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı arasında bayrak krizi çıktı. CHP Karesi İlçe Başkanlığı’nın 5 yıl önce Sakarya Mahallesi’ndeki faaliyetleri için hayata geçirdiği irtibat bürosunun çevresi AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı tarafından bayraklarla donatılınca iki parti arasında gerginlik yaşandı. Sakarya’daki irtibat bürolarının dört tarafını AK Parti bayraklarıyla donatılıp, parti binasının önünün kapatıldığını kaydeden CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, “5 yıl önce CHP Karesi İlçe Başkanlığının irtibat bürosu olarak faaliyete geçirdiğimiz büroda , sosyal marketin yanında,  pandemi döneminde  uzaktan eğitim kapsamında  İnternete ulaşamayan öğrencilere  tablet verip  internete ulaşmalarını sağladık. Hala sosyal marketimiz ve internet hizmeti devam etmektedir. Bir ay önce AKP irtibat büromuzun sırasında  5 metre yakınına büro açtılar. Büro açılmasına sözümüz yok , seçimlerin yaklaştığı bu dönemde bizim büroyuda içine aldıkları parti bayrakları ile bütün caddeyi kapatmışlar” dedi

AK PARTİ KARESİ İLÇE BAŞKANINI ARADIM, BANA  ‘BAYRAKLARI ESNAF İSTEDİ’ CEVABINI VERDİ

Konuyla ilgili AK Parti’yle irtibata geçtiğini ifade eden Arıcan, “AKP İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu ile görüştüm,  yapılan bayraklamanin  uygun olmadığını , bu tarz hareketin ne kadar doğru olduğunu söylememe rağmen ,cevap olarak çevredeki esnafın istediğini yapacak bir şeyin olmadığını beyan etti. Sormak isterim 20 yıl şu an bulundukları yeri bayraklama yapılmasına, çevre esnafın da istekte bulunduğu ne kadar inandırıcı, inanıyorum ki esnaftan böyle bir talebin olmadığı ve artık gittiklerini gördüklerinden ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar . AKP’nin bu tip tacirleri artık tutmadığını ve kimse oralı olmadığını anlamadılar. Az kaldi 14 Mayısta anlayacaklar” dedi.