Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su tarifelerinde indirim yapması için girişimlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 50 indirim talebini imza kampanyasına dönüştürdü.

Balıkesir il genelinde CHP ilçe başkanlıkları Büyükşehir Belediyesi’nin su tarifesinde yüzde 50 indirim talebiyle imza stantları açtı. Balıkesir merkezde de Kurtdereli Mehmet Pehlivan heykeli önünde gerçekleşen imza kampanyasına İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililer katılım gösterdi. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapması yönünde CHP’nin yaptığı girişimleri aktaran İl Başkanı Serkan Sarı, “  Yaşadığımız ekonomik krizi ortamında AK Partili yönetimin Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı uygulamanın aynısını tüm tarifelerinde yüzde 50 indirim talebimizi meclise taşıdık. Bu konuda da sonuç bekliyoruz. AK Parti bu kararı meclisteki çoğunluğuyla bu kararı alabilirler. Mecliste halkımızın önemli taleplerin takipçisi olarak bu beklentilerimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu süreç dünden bugüne gelen bir konuymuş gibi hatırlatılıyor. BASKİ’ye su tarifeleriyle ilgili açtığımız davanın dilekçeleri elimizde mevcut. Dört-beş ay önce BASKİ Genel Kurulu’nda su tarifelerini yüzde 150’ye varan artış sonrasında açmış olduğumuz davayla başladı bu mücadele. Su fiyatlarının bu kadar artmaması gerektiği, tarımsal sulamanın konut suyu ve iş yeri suyu tariflerinin ağır bir şekilde zamlandığını belirttik. AK Parti’nin zam, zulüm, işkence anlayışını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de hayata geçirdiğini belirtip dava açmıştık. Bu davamız halen devam etmektedir. Su faturalarındaki zamlara karşın açtığımız davanın alt başlıkları da var. Bunlardan biri insani su kullanımının en azından birkaç ton sağlanmasını istedik. Su tariflerine her ay enflasyon oranında zam yaptıklarını, yılbaşlarında enflasyon oranında zam yaptıkları belirttik. Bunun da yanlış olduğunu söyledik. Zam baskısı sonunda Balıkesir, büyükşehir belediyeler arasında suyu en pahalı kent haline getirdi. Bunun karşılığında Büyükşehir Belediyesi kentin sorunlarına çözüm üretebiliyor mu? Maalesef hayır. Arıtma hizmetini verebiliyor mu? Hayır. Suyu temizleyebiliyor mu? Hayır. Sağlıklı su hizmeti sunabiliyorlar mı? Hayır. Tek yaptıkları vatandaşın cebindeki parayı alma çabası” dedi.

“BİR YILDIR CUMHURBAŞKANLIĞI

KARARNAMESİNİ UYGULAMIYORLAR”

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, bir yıldır Cumhurbaşkanlığı’nın insanı su kullanımıyla ilgili kararnamesini uygulamadığını belirten Sarı, “ Biz bunun mücadelesini beş-altı aydır veriyoruz. Suya bu kadar acımasız zam yapmayın dedik. Gördük ki; mevcut iktidar Ankara’da su fiyatlarına yapmış olduğu indirim talebini hemen ardından bizlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne suda yüzde 50 indirim talebini sunduk. Geçen ay Büyükşehir Belediyesi’ne bu önergeyi sunduğumuzda kentimizi yöneten anlayış bu önergeyi kabul etmedi. Bu BASKİ’nin konusu denildi. Bu ay BASKİ Genel Kurulu’na aynı çağrıyı yaptık. BASKİ Genel Kurulu’nda bizim önergemizi kabul etmediler, yasal söz hakkımızı vermediler. Toplantıdan kaçtılar. Kaçmakla da yetinmeyip meclis salonunu karanlıkta bıraktılar. İnsani su kullanma hakkıyla ilgili bir yıl önce Cumhurbaşkanlığının yayınladığı bir kararname var. Bu kararnamede ücretsiz su kullanımı deniyor. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu kararı almaktan imtina etti. Bu çağrılarımız sonunda bu maddede meclis gündemine eklenmiştir. Bugün toplantıları var, yüzde 150 yaptıkları zammı yeniden eski haline döndürmelerini talep ediyoruz. Önümüzdeki senede yeni zam teklifini meclise getirmemelerini buradan bir kez daha uyarıyor ve çağrıda bulunuyoruz”dedi