Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 28.Dönem Balıkesir Milletvekili adaylarını AHP Meydanı’na kurduğu platformda mitingi havasında tanıttı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan olacağının müjdesini verdiği Ahmet Akın, “Benim bir sözüm var Balıkesir’e. Çok çalıştık daha çok çalışacağız. Ama daha yeni başlıyoruz. Aslanlar gibi milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, millet ittifakımızla birlikte yeni başlıyoruz” dedi. Millet İttifak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale’de yaptığı mitingte bakan olacağını açıkladığı Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve milletvekili adaylarının Milli Kuvvetler Caddesi’nde esnafları selamladıktan sonra AHP Meydanı’nda kurulan platformda adaylar vatandaşlara tanıtıldı.  Etkinliğe;  CHP milletvekili adaylarının yanı sıra Millet İttifakı partileri il başkanları da katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “ Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.yılından geriye doğru baktığımızda tek adam rejiminin yanlış uygulamaları sonucunda yetersiz olsun da bizden olsun mantığıyla yapılan  liyakatsiz atamaların sonucu eğitimde, ekonomide, dış politikada ülke kaosa sürüklenmiş, ülke yönetilemez hale gelmiştir. Bu iş bilmez kadroların uygulamalarıyla ülkemizde orta direk yok olmuş ve yoksul sınıfla eşitlenmiştir. Ülkemizde asgari ücret genel geçer ücret olmuş, neredeyse ülkede çalışanların yüzde 75’i asgari ücretle çalışır hale gelmiştir. Uygulanan yanlış politikalar sonucunda ülkemiz endüstriyel ve tarımsal üretim bitirilmiş, ithalatla dışa bağımlı hale getirilmiştir. Geçtiğimiz bir yıl içinde tüm ürünler hızına yetişilemeyecek durumda zamlanmıştır, Yurttaşlar temel gıdaya bile ulaşamaz hale gelmiş, çocuklar beslenememiştir. Bu karanlık tablo gençlerimizi karamsarlığa sürüklemiş, umut olarak yurtdışını görmüşlerdir. Çocuk istismarları, kadın cinayetleri artmıştır. Kırsal boşalmış, kentler nüfusu taşıyamaz hale gelmiştir. Ülkemizde temsili demokrasi yok edilmiş, bizlerin seçerek meclise gönderdiği 600 milletvekili çalışamaz hale getirilmiştir” dedi.

KÖYBAŞI: ‘SANA SÖZ 15 MAYIS’TA ÜLKEME BAHAR GELECEK”

Aramızda bulunan genç, dinamik, liyakatli 9 milletvekili adayımız ile bu zor göreve talibiz.  Bu kadrolar yeniden kuruluşu ve devletin ayarlarına döndürülmesini sağlayacak zor bir görevi başaracaklar.  Çok zor bir seçime hazırlanıyoruz, bir anlık rehavete tahammülümüzün olmadığının farkındayız.  Ancak;  Bizler  İnanıyoruz ki 2023,  umudun, birlikteliğin, barışın, kucaklaşmanın yılı olacak.  İnanıyoruz ki 2023,  insan onuruna yaraşır bir yaşamın yılı , Demokrasi zaferinin yılı olacak.  Liyakatin, şeffaflığın, kuvvetler ayrılığının, kirlilikten arınmış namuslu siyasetin yılı olacak.  İnanıyoruz ki 2023,

‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyen gerçek vatanseverlerin yılı olacak. Ve hep birlikte diyoruz ki; Uzakta unutulmuş kardeşim, gel yan yana yürüyelim.  Sana söz, gerçekten yaşamaya başla diye geliyoruz.  Sadece  boş çantayı doldurmak için değil,evladının gözüne dolu dolu, umutla bakabilmen için geliyoruz. Sana söz,  bu güzel ülkenin insanları yeniden hayal kurailsinler diye geliyoruz. Dünyanın bir ucundan ‘Anne ben dönmem’ diyen evlat, sana söz, içinde öyle bir umutla döneceksin ki… geliyoruz. Kaybettiğin her yıl, her an, her kuruş, her gülüş sana fazlasıyla geri dönsün istiyoruz  Sana söz, yine baharlar gelecek Sana söz, umut bitmeyecek. Sana söz 15 Mayıs’ta güzel ülkeme baharlar gelecek . 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne hep birlikte uğurlayacağımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu 27 nisan Perşembe günü Balıkesir’de bizlerle olacak. Başlıyoruz dedik başladık, yolumuz açık olsun” dedi

AHMET AKIN: “DAHA YENİ BAŞLIYORUZ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale mitinginde bakan olacağı açıklanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “ Bu zamana kadar çok çalıştık, bundan sonra da çok çalışacağız. Çünkü benim ecdadım, bizim geleceğimiz Balıkesir. Balıkesir’in evladı  olmak, İstiklal madalyasını onurla taşıyan dedem Ahmet Akın’ın torunu olarak memleketime hizmet etmek benim için en büyük onurdur.Balıkesirli hemşerilerim sizlere söz yine baharlar gelecek. Yine hep birlikte olacağız. Sizlerin destekleriyle çok çalıştık. Belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla hep beraber mücadele ettik. Mücadelemizi büyüttük. Allah’ın izniyle milletin takdiriyle birleşe birleşe kazanacağız. Birlik olacağız. Millet ittifakının çatısı altında ülkemizi aydınlık refah seviyelere çıkartacağız. Benim bir sözüm var Balıkesir’e. Çok çalıştık daha çok çalışacağız. Ama daha yeni başlıyoruz. Aslanlar gibi milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, millet ittifakımızla birlikte yeni başlıyoruz.