Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı elektrik zamlarıyla ilgili Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli’nin de yer aldığı açıklamada İl Başkanı Serkan Sarı, vatandaşların üst üste gelen zamların altında ezildiğini belirtti. Elektriğe gelen yüzde 52 ile 127 arasındaki zammın iğneden ipliğe her şeye zam gelmesine neden olduğunu kaydeden Sarı, ülkenin yönetilemediğini ve bir an önce seçim beklediklerini ifade etti. Basın açıklamasına Samsun’daki Atatürk heykeline yönelik saldırıyı kınayarak başlayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı yerde bulunan Onur Anıtına yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu atamıza ne el ne de dil uzatamazlar” dedi.

“PANKARTI KALDIRDILAR DA

ELEKTRİK FİYATI MI DÜŞTÜ?”

CHP İl Başkanlığı’nın penceresine astıkları elektrik zammıyla ilgili pankartın apar topar savcılık tarafından kaldırıldığını açıklayan Sarı, “ Ülkemizde iğneden ipliğe her şeye gelen zamlara karşı tepkimizi gösteriyoruz. Bugün burada halkımızla birlikte zamlara hayır diyoruz. Bunu dile getirmek üzere Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan pankartlar tüm Türkiye’de il başkanlıklarına ve ilçe başkanlarına asıldı. Dün akşam saatlerinde il başkanlığımıza astığımız pankartımız neredeyse dakikalar sonra savcılığın talimatıyla kaldırılma kararı alındı. Kaldırılma sebebi Cumhurbaşkanına hakaret. Pankart üzerinde sarayın resminin olmasından dolayı bunu Cumhurbaşkanına hakaret olarak gören savcımız işlem başlatmış, emniyet güçlerine bu pankartın kaldırılmasına yönelik talimat vermiş. Buradan bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki; saray hükümeti ifade ediyor. Şu andaki hükümet AKP hükümetidir, Cumhurbaşkanı AKP’nin genel başkanıdır. Bugün yapılan tüm icraatların sorumlusu da iktidardır. İktidarın yansıtan bu görselin il başkanlığımızın üzerinden sökülmüş olmasıyla elektrik fiyatları düşmüyor. O pankartı oradan indirerek değil o pankartın verdiği mesaja sahip çıkarak vatandaşa zam, zulüm ve işkenceye dönen uygulamalara son vererek bu halka hizmet edilir. Değişim bürokraside bakanlarda değil artık iktidarda olması lazım. İktidarın değişme zamanı gelmiştir. AKP iktidarının daha fazla halkımıza zulüm yapmadan sandığa gitmesi halkımızın oylarıyla ilk seçimlerde iktidardan gitmesi gerekir. Bu ülkenin sorunlarını çözecek, bu sorunlara odaklanmış ve sorunlara hazır olan CHP olarak iktidara talip olduğumuzu ifade etmek istiyoruz”

GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 114.87

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ AKP’nin son anda değiştirdiği TÜİK başkanını açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 48.7. Akademisyenlerin yaptığı araştırmanın sonucunda ise yüzde 114.87. Neredeyse üç katı kadar fark söz konusu. TÜİK ocak ayı enflasyonunu 11.10, ENAK’a göre ise 15.52’dir. Görülüyor ki geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde enflasyon sadece ocak ayında yüzde 15 enflasyon faturalarımıza yansımış durumda. Peki bunun karşılığında emekliye verilen zam sadece yüzde 25’le sınırlı kalmış durumda. Siz pankartlarımızla uğraşacağınıza ekonomiyi düzeltmeye fiyatları düşürseniz halkımıza daha çok katkı sağlarsınız. Elektriğe zam üzerine zam her şeye zam” dedi.

“VATANDAŞ MUM IŞIĞINDA

EVDE OTURACAK HALE GELDİ”

Vatandaşların her yeni güne zamla uyandığını dile getiren Sarı, “Her sabah uyandığımızda zam işkencesiyle karşı karşıyayız. Bugün neyin fiyatı arttı, bugün neye zam gelecek telaşıyla emekçimiz kaygıyla her gününü geçiriyor. Elektrik fiyatına yaptığınız yüzde 52 ve 127 arasındaki zamla artık evlerde halkımız ışıkları yakmaktan bile korkar oldu. Uygulanan kademeli tarifenin 150 megavattan 210 yükseltilmesi sanki bir müjde gibi ifade edilmesini şaşkınlıkla izledik. Siz geldiğinizde vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla elektrik kullanabiliyordu ama şimdi sayenizde mum ışığında oturacak duruma geldik. Sanayicinin, üreticinin üretim için kullandığı elektrik maliyetleri yüzde 130 zamlandı. OSB’lerde doğalgazda kısıntı, elektrikte kesinti sonucunda sanayicilerimiz büyük mali yükün altında kalmıştır. Bu mali yükün altında kalan sadece sanayicimiz olmuyor. Bu çöküşten en çok emekçilerimiz etkilenecek. Bu sürecin sonunda yaşanabilecek işten çıkarmalarla emekçilerimiz işsiz, sanayicimiz iflaslarla karşı karşıya kalacaktır. Ticarethanelerde elektrik fiyatları yüzde 130 zamlanarak küçük esnafımıza zam zulüm ve işkenceye dönüştü. Esnafımız zor durumda, maliyetlerle baş edemiyor. İş yerindeki elektrikli aletlerini kapatıyor”