CHP’de il kongresi için hazırlık yaptığı bilinen Hilmi Okur, dün düzenlediği toplantıda il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Gençlik lokali, emekçi kadınlar derneği ve yeni kırsal örgütlenmesi gibi projelerle il başkanlığına aday olduğunu ifade eden Okur, “CHP’nin vicdani hür, bağımsız delegelerinin oylarına talibim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun bir süredir il kongresi için çalıştığı bilinen Hilmi Okur, dün partide düzenlediği basın toplantısıyla il başkan adaylığını açıkladı. Toplantıya; CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, önceki dönem Milletvekili Mehmet Tüm ve partililer katıldı. Kendisi de bir üretici olan CHP İl Başkan Adayı Hilmi Okur, toplantıya getirdiği tarımsal ürünlerle AK Parti iktidarını eleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, kongre sürecinin demokratik ve barışçıl bir ortamda geçtiğini vurguladı. Sarı, “ Bugün bir demokrasi şöleni şeklinde yaşadığımız kongre sürecinin heyecanını yaşıyoruz. Önemli olan bir arada olabilmektir. Bu yarışın bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Çatışmadan uzak, kongre bittikten sonra CHP iktidarı için mücadele edecektir. Hilmi ağabeyimize çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

OKUR: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN”

Kendisi ve ekibinin projeleriyle il kongresinde delegelerin karşına çıkacağını belirten CHP İl Başkan Adayı Hilmi Okur,” Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi hak, hukuk, adalet ilkesinin işletilmesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz. Her bireylerin hakkını korumak CHP’nin en asil görevi olacaktır. Tam bağımsızlık tutkumuz halkın özgürlüğüne, modernleşmeye dayalı, çağdaş bir toplum olma iddiamızın, cumhuriyet, laiklik, demokrasi üçgenini korumaya ve geliştirmeye yönelik kararlılığımız vardır. Önceliğimiz insandır. Hiçbir din-mezhep, ırk ayrımı gözetmeksizin insan odaklı gelişmedir. İnsan emeği değerleriyle kucaklaşmaktır. Yine önceliğimiz demokrasi olacaktır” dedi.

OKUR: VİCDANİ HÜR DELEGELERİN OYLARINA TALİBİM

İl başkanı seçilmesi durumunda hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi veren CHP İl Başkan Adayı Hilmi Okur, “Balıkesir örgütüne, CHP Gençlik lokalini kazandıracağız. Balıkesir’de şu ana kadar olmayan emekçi kadınlar derneğini kuracağız ve emekçi kadınları burada toplayacağız. Köylerde çalışma grupları oluşturacağız. AK Parti iktidarı ekonomiyi yok etti. Ekonomiyi yok ettiğinden dolayı bir baba sabah çocuğunu okula gönderirken harçlık veremiyor. Eşine Pazar parası veremiyor.  Bu yüzden toplumsal olarak üretken olmalıyız. Üretime geçemezsek, gelir dağılımını eşit hale getiremezsek şiddet olayları büyür. Balıkesir; tarımıyla, hayvancılığıyla, köy enstitüleri ruhuna uygun bir şehirdir. Bu konuda da ekip arkadaşlarımızla birlikte projelerimiz devam etmektedir. Kırsal bölgede oylarımızın arttırılmasını sağlayacağım. CHP’nin vicdani hür, bağımsız delegelerinin oylarına talibim. İpotek altında olmadan, bağımsız delegelerin oylarını alarak il başkanlığına geldiğim takdirde sadece bir il başkanı gibi çalışmayacağım” dedi.