AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, konuk olduğu bir programda kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla AK Parti’yi eleştiren muhalefet partisi milletvekillerini aratmadı.

 AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana en başarılı olduğu alanlar arasında gösterilen sağlık hizmetlerini bile vatandaşların araya milletvekili veya hatırı sayılır kişiler koyarak almak duruma geldiğine değinen Milletvekili Adil Çelik, kendisine her gün müdürlüklerden hizmet almak isteyen ve alamayan vatandaşların taleplerinin ulaştığını söyledi.   Balıkesir Havalimanı’nın faaliyet göstermemesiyle ilgili de ‘Bu uçaklar gündelik uçuşlar için değil, organize sanayi bölgesine yatırım düşünen yatırımcılar için’ yorumunda bulunan Çelik, kentin başarılı bürokratlarının görevden alınmasına yönelik gelen eleştirileri de “Bu şehrin bürokrat seviciliği nereden geliyor?” tepkisini gösterdi.

“HAVALİMANI HANGİ MAKSATLA YAPILDI GÖZDEN KAÇIRILIYOR”

Çelik, “Yolcu gelmiyor diyorlar. Havalimanı olan yerler belli; siz buradan uçakla İzmir’e gider misiniz? Hayır. Ankara’ya ne kadar yolcu gider? Her gün bir uçak kalkacak kadar gider mi? Daha önce yapıldı bunlar. Biz hangi maksatla yapıldığını gözden kaçırıyoruz. Biz yeni pist ve havalimanı yapmadık. Zaten kullanılan bir havalimanı vardı ve biz buna yeni bir terminal binası yaptık. Daha önce Halalca’daydı şimdi biz onu daha uygun bir yere aldık. Biz sıfırdan yeni bir havalimanı yapmadık. Balıkesir bu mu söylüyor “Buna da gerek yoktu”. Zaten Balıkesir’in bu zamana kadar kaybetmesinin altında yatan en büyük sebep bu. Balıkesir’de bir şey yapıyoruz, vay neden bunu yaptınız vay neden bunu böyle yaptınız. Size bir örnek vereyim; Türkiye’deki 104. Ya da 105. Hukuk fakültesi Balıkesir’e açılıyor. 5 Kasım’da TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u davet edip ilk dersi onun vermesini istiyoruz. Türkiye’de 30 tane büyükşehir belediyesi var 104-105 gelesiye kadar Balıkesir bunu yapmadı. Bu şehir buna layık değil mi? Çoktan olması gerekiyordu. 104 tane hukuk fakültesi açılmış Balıkesir’de yok. Bunu bizim istememiz gerekiyor, havalimanını bizim istememiz gerekiyor.

YATIRIM YAPILMAK İSTENİLDİĞİNDE İLK SORULAN SORU HAVALİMANI

Balıkesir’e yarın büyük bir yatırım yapılmak istenildiğinde ilk sorulacak soru havalimanı var mı? Bu şehirde aklı başında bir insan yok mu? Havalimanı neden yapıldı diyorlar? Bunu bir de milletvekili seviyesinde söylüyorlar. Siz bu şehrin iyiliğini mi istiyorsunuz kötülüğünü mü? Bu şehre yatırım gelmesin mi istiyorsunuz? Uluslararası şirketler buraya geldiğinde sizim hava kargoyu devreye sokmanız lazım. Türkiye’nin en eski turizm işletme fakültelerinden biri bizde hala il merkezinde 5 yıldızlı otelimiz yok. Türkiye’nin en eski ziraat fakültelerinden biri Erzurum’da bizde hala ziraat fakültesi yok. İlk önce bizde olması gerekir. Eksiklik. Bu şehri sevmek böyle olmaz. Şehir bir siyaset üretmeyip eleştiri üzerine odaklanınca şehri iş başına gelen birkaç seçilmişin vizyonuna bırakıyoruz. O da kör-topal nasıl olduysa öyle oldu. Dua etsinler gerçekten bu şehrin insanı için dertlenen, onlar için güzel bir gelecek çizmek isteyen kadrolar var. Vizyoner bir kadro var” dedi.

“BU ŞEHRİN BÜROKRAT SEVİCİLİĞİ NEREDEN GELİYOR”

Balıkesir kamuoyunda son dönemlerdeki bürokrat değişimleriyle ilgili değerlendirme yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, bazı hizmetlerin araya hatırı sayılır hizmetler girmeden yapılmadığına dikkat çekti. Çelik, “ Hastaneye işiniz düştüğünüzde kimi arıyorsunuz; başhekimi. Onu tanımıyorsanız siyasetten birilerini arıyorsunuz. Kamuda bir engelle karşılaştığınızda hemen siyasetçiyi araya sokuluyor oy verdiği için. Hakkı mıdır? Hakkıdır, arasın. Bana gelen mesajları siz biliyorsunuz. Bu kadar meseleyi çözmek için ben devreye girmek zorunda kalıyorum. Ne meselesi? Bürokraside aşamadıkları bir mesele. Bu şehrin bürokrat seviciliği nereden geliyor. Bu kadar bürokrat sevecek ne var. Bu kadar bürokrasi harikaysa, iyi çalışıyorsa kimse bizi aramasın arkadaş. Bu kadar mükemmelse ne gerek var da bizi arıyorsunuz.

“ÖNEMLİ MÜDÜRLÜKLERDE MÜDAHİL OLUYORUZ”

Önemli müdürlüklerin belirlenmesinden siyasetin devrede olduğunu belirten Milletvekili Çelik, “  Bürokratlara da sık sık söylediğim bu; biz arayınca olan meseleyi biz neden aramadan halletmiyorsunuz. Bu şehir kendi seçtiklerini sevmek yerine onun yerine gelmiş ve gitmesi mukadder birisine neden değişti diye bize laf söylüyor, gazete manşet yapıyor. Siyasette milletvekili değişiyor, büyükşehir belediye başkanı değişiyor, il başkanı, ilçe başkanı değişiyor başhekim değişmeyecek, milli eğitim müdürü değişmeyecek. Değişmesi gerekiyorsa değişecek.  Önemli, icracı müdürlüklerde müdahil oluyoruz ve taleplerde bulunuyoruz. Balıkesir’de, Tarım, DSİ, Orman, Sağlık gibi müdürlüklerde siyaset üzerine düşeni yapıyor.  Yakup hocamla çalışmışız bir süre size onu mu kötüleyeyim. İyi ve çalışkan biriydi. İla bunların altında bir şey arıyorsunuz” dedi.

“CENAZEYE KATILMAMAM ŞAHSIMLA ALAKALI”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur’un cenazesine katılmamasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, “ Tamamen şahsımla alakalı bir durum. İkimiz arasında geçmiş hadiselerle ilgili konudur bu. Hem bana yakın olanlar hem ona yakınlar neler olup bittiğini çok iyi biliyorlar. Onlar yadırgamazlar. Oraya gidip samimiyetsizce timsah gözyaşı dökmekte bana yakışmaz. Bizim helalleşeceğimiz konular var” dedi.