Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezine değer katmak adına hayata geçirdiği Çay Deresi projesinde ikinci etap çalışmaları başladı.

İhalesi geçtiğimiz yıl tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde DSİ tarafından çalışmaları başlatılan proje kapsamında Akıncılar Mahallesi ile Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi arasındaki 700 metrelik kısım yenilenecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Çay Deresi projesinde ikinci etap çalışmaları başladı. Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’ndeki birinci etabın ardından Çay Deresi’nin diğer kısımlarının da kente kazandırılması adına önemli bir adım atıldı. DSİ tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmalarla Çay Deresi’nin Akıncılar Mahallesi’nden, Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’ne kadar olan 700 metrelik kesimine iş makineleri girdi.

300 METRELİK KISMI TAMAMLANDI!

Avlu Yaşam ve Aktivite Merkezi’ndeki Çay Deresi’nin devamı niteliğinde olacak proje için çift taraflı beton duvar, dere tabanı beton kaplaması ve 1 adet araç köprüsü yapım işi gerçekleştirilecek.  Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışma kapsamında 300 metrelik temel inşaatı tamamlanmış olup, çalışmalar diğer 400 metrelik alanda devam ediyor.  3 adet iş makinesi ve 2 adet kamyonun yer aldığı Çay Deresi ekinci etap çalışmalarının yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.