Balıkesirliler, yaz aylarının sıcak günlerinde Çamlık Tepesi’nde nefes alıyor. Vatandaşlar, 124 bin metrekare yeşil alana sahip Çamlık Tepesi’nde yaz akşamlarında serinliğinde sosyalleşip, kaliteli vakit geçiriyor.

Balıkesirliler sıcak yaz aylarında Çamlık Tepesi’nde serinliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi, sıcak yaz günlerinde Balıkesirlilerin bir numaralı tercihi oldu. Vatandaşlar, akşam saatlerinde tabureleri ve masalarıyla geldiği Çamlık Tepesi’nde gecenin geç saatlerine kadar zaman geçiriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yapımından sonra vatandaşların daha çok yeşil alandan faydalanması için yapı stoğunu minimum seviyede tuttuğu Çamlık Tepesi’nde belirtip, bir basın açıklamasında şu sözleri sarf etmişti:

“BALIKESİRLİLERİN NEFES ALACAĞI YERLER OLUŞTURUYORUZ”

“Bazen kamuoyunda Çamlık Tepesi beton yığınına döndü diye eleştiriler oluyor. Ama burada, eskiden var olanın 6 katı yeşillik kullanıldı. Uyguladığımız her projede yeşil alanlara duyarlı davranıyoruz. Yeşil alanları bol tutarak, Balıkesirlilerin nefes alacakları yerler oluşturuyoruz. Toplamda 124 bin metrekare yeşil alanımız var. Balıkesir’e ilk kez gelmiş insanların buraya geldiğinde Balıkesir’in; ürünleri, tarihi, kimliğiyle ilgili bilgi edinebilecekleri ve nefes alabilecekleri bir alan oluşturuldu.” dedi.