Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balya’da yapımına başladığı otobüs terminali ve itfaiye garajı projeleriyle ilgili CHP’li Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga’nın sosyal medyada yaptığı paylaşımda Büyükşehir’in ismine yer vermemesi tartışma yarattı.

Gaga’nın Büyükşehir’i görmezden gelen tavrına tepki gösteren AK PArti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “CHP’li belediyeler maalesef hizmet üretmedikleri için 14 Mayıs’taki seçimlere kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını kendi yatırımları gibi gösterip, üzerinden oy devşirmeye çalışacaklar. Daha önce CHP’li Gönen ve İYİ Partili Susurluk Belediyesi’de Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun üzerine kendi logolarını koyarak hizmet hırsızlığı yapmışlardı”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga’nın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan otobüs terminali ve itfaiye garajı inşaatlarıyla ilgili yaptığı paylaşım tartışma yarattı. ‘Balya’da Birşeyler Oluyor’ ifadesiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı iki projenin devam eden çalışmalarının görsellerini paylaşan Orhan Gaga, “İkili görüşmelerimiz sonucunda ilçemize kazandıracağımız Otobüs Terminali ve İtfaiye Garajı için gerekli çalışmalar devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullanırken, yatırımı gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ismini anmaması dikkat çekti.   AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gruh Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga’nın Büyükşehir Belediyesi’nin ismini anmadığı paylaşımına  tepki gösterip, “Hizmeti Büyükşehir Belediyesi yapıyoruz, CHP’liler üzerine konuyor” dedi.

ŞAHİN:  “BU HİZMET HIRSIZLIĞI”

CHP’li belediyelerin kendilerinin hizmet yapmadığı için seçim öncesinde AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla reklam yaptığını kaydeden Şahin, “ Balya’da devam eden otobüs  terminali ve itfaiye garajının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Biz 20 ilçemize de siyasi partisine bakmaksızın hizmet odaklı yaklaşıyoruz. Ancak CHP’li Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, yaptığı paylaşımda ‘ikili görüşmeler’ sonucunda gibi net olmayan bir ifadeyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ismini zikredip teşekkür etmekten kaçınıyor.  CHP’li belediyeler maalesef hizmet üretmedikleri için 14 Mayıs’taki seçimlere kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını kendi yatırımları gibi gösterip, üzerinden oy devşirmeye çalışacaklar. Daha önce CHP’li Gönen ve İYİ Partili Susurluk Belediyesi’de Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun üzerine kendi logolarını koyarak hizmet hırsızlığı yapmışlardı. Ancak halkımız kimin hizmet ürettiğini kimin reklam yaptığını biliyor. Muhalefet belediyeleri ağustos böceği gibi şenlik ve festival yapmaktan kafalarını kaldırıpmilletin sorunlarına çözüm bulamadığı için bu yola gidiyor” dedi.