Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda arıtmadan, kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattından, üst yapı hizmetlerine kadar Savaştepe’ye 700 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Sadece BASKİ kanalıyla Savaştepe’ye 500 milyon liralık çalışma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe Belediyesi’nin 70 milyon liralık bir yıllık bütçesinin tam 10 katı büyüklüğündeki tutarı ilçeye hizmet olarak aktardı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin kronik sorunlarını çözüme kavuşturmak ve sosyo-ekonomik seviyesini yükseltmek için yaptığı yatırımlardan en büyük payı alan ilçelerden biri de Savaştepe oldu. BASKİ aracılığıyla içme suyu şebekesi yenileme, arıtma tesisi, kanalizasyon gibi yatırımlar için 500 milyon lira bütçeyi Savaştepe’ye aktaran Büyükşehir Belediyesi’nin diğer üst yapı yatırımlarıyla birlikte ilçeye son iki yılda 700 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe Belediyesi’nin 70 milyon liralık 2023 bütçesinin 10 katı büyüklüğündeki bir bütçe harcaması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin Savaştepe’ye yaptığı hizmetlerin bazıları şöyle: İleri biyolojik arıtma tesisi, 54 kilometrelik kanalizasyon yapımı, içme suyu şebekesi yenilenmesi, Savaştepe prestij caddeleri, terminal kamulaştırılması ve yeni terminal projesi,

SAVAŞTEPE’NİN 50 YILLIK

ARITMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Savaştepe’deki çalışma ve yatırımları yerinde inceleyen Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, otobana yakınlığıyla ve Büyükşehir’in yatırımlarla birlikte Savaştepe’nin geleceğinin parlak olduğunu belirtti. Savaştepe’deki projelerin detayları hakkında bilgi veren Şahin, “Savaştepe ilçemizde altyapı sorununu ortadan kaldırmak üzere başlanan içme suyu şebeke hattı yenilenmesi, kanalizasyon hattı ve arıtma tesisi yapımı tamamlandı. Savaştepe’nin 50 yıllık arıtma sorunu çözüldü. Günlük 4 bin metreküp atık suyu arıtabilen tesisimiz şu anda yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Yani Savaştepe’nin nüfusu iki katına çıksa bile tesis yeterli arıtmayı yapabilecek” dedi.

SAVAŞTEPE MERKEZE 54 KİLOMETRE

KANALİZASYON YAPILDI

Savaştepe merkezde 54 kilometre kanalizasyon hattı yaptıklarını ifade eden Şahin, “Savaştepe merkezdeki atık suların arıtma tesisine ulaştırılması için 54 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı ve bu hat üzerinde 1875 adet kanalizasyon parsel bacası yapıldı. Artık Savaştepe merkezinin atık suları tesiste çevre ve halk sağlığı açısından arıtılarak Göçmen Deresi’ne şarj edilmeyecek” dedi.

SADECE BASKİ 500 MİLYON

LİRA YATIRIM YAPTI

BASKİ aracılığıyla Savaştepe’ye yaptıkları hizmet ve projelerin değerinin 500 milyon lira olduğunu kaydeden Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin BASKİ kurumunun Savaştepe merkezine yaptığı arıtma tesisi, kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattının bugünkü değeri 500 milyon lira. 9 bin kişinin yaşadığı bir yerleşim yerine sadece BASKİ’nin böyle bir yatırım yaparak nüfusu iki katına çıksa bile en az 50 yıllık sorunu ortadan kaldırması Savaştepe’mize Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanımız Yücel Yılmaz’ın verdiği değeri ve Savaştepe sevgimizin sonucudur” dedi.

SAVAŞTEPE PRESTİJ CADDELERİYLE

DAHA GÜZEL OLACAK

Altyapı çalışmaları sırasında deforme olan üstyapıyla ilgili de çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Şahin, “Savaştepe’de bir yandan kanalizasyon, bir yandan içme suyu, diğer yandan doğalgaz aynı anda yapılmaya başlandı. Aslında bir hizmet yağmuru var. Ancak altyapı inşaatı süresi boyunca doğal olarak cadde ve sokaklar kazılmak zorunda kalınıyor. Önümüzdeki günlerde ilçe cadde ve sokaklarının asfaltlanması ve kaldırımlarının yapılmasıyla Savaştepe şehircilik açısından vizyoner bir görüntüye kavuşacak. Altyapı çalışmalarının bitmesi ardından Savaştepe’nin giriş çıkışları ile caddelerini prestij cadde olarak düzenlemeye başladık. Kepsut’ta, Dursunbey’de, Susurluk’ta, Karesi’de, Milli Kuvvetler Caddesi’nde nasıl yoluyla ve kaldırımıyla, ışıklandırılmasıyla, oturma gruplarıyla ve diğer donatıları ile düzenleme yaptıysak Savaştepe’ye de aynısını yapacağız. Savaştepe prestij caddeleriyle yeni bir vizyona kavuşacak” dedi.

SAVAŞTEPE BELEDİYESİ’NE

YENİ HİZMET ALANI

Savaştepe’ye yönelik hizmet atağının her alanda devam ettiğini belirten Mehmet Birol Şahin, “Savaştepe Belediye’mizin hizmet verdiği binanın ikinci katı özel bir şahsa aitti ve bir özel işletme vardı. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz bu katın tamamını satın aldı. Savaştepe Belediyemiz ile protokol yaptık, istedikleri biçimde tadilatını ve tefrişini yapıp Savaştepe Belediyesi’ne tahsis edeceğiz. Savaştepe Belediye’miz bu sayede hemşerilerimize daha iyi ve daha rahat hizmet verecek” dedi.

18 MİLYON LİRA YATIRIM BEDELİYLE

 YENİ OTOGAR YAPILACAK

Savaştepe’nin terminal binasıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Şahin, “Savaştepe otobanın hizmete girmesi ve yol sorunun çözülüp, altyapısın bitip doğalgazın da gelmesi, üst yapısının prestij caddelerle yeni bir vizyona kavuşması sonrasında Balıkesir’in yeni bir cazibe merkezi, uğrak yeri olacak. Bu nedenle otoban giriş-çıkışına cepheli yeni bir otogar yapmak için 6 milyon liraya yaklaşan kamulaştırma yaptık. Projesini hazırladık müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Önümüzdeki hafta temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Otogar inşaatını kısa zamanda tamamlayacağız, Savaştepe Otogarı’nın 18 milyon lira civarında bir maliyeti olacak” dedi.