Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaf ve sanatkarları odalarının yönetimlerine iftar yemeği programı düzenledi. BESOB ve merkez odalarının yanı sıra ilçelerdeki odalarda programa katılım gösterdi. Göreve geldikleri günden bu yana esnaflarla uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yasin Sağay, deprem felaketi sonrasında da yardım çalışmalarına en büyük desteği verenlerin başında esnafların geldiğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  esnaf ve sanatkarları odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Tuna Plaza’da gerçekleştirilen iftar yemeği programına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yasin Sağay, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan, daire başkanları, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. İftar programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ “Ramazan birlik beraberlik, dayanışma, yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı mübarek bir aydır. Bu güzel ayda birlikte olmamızı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Mübarek Ramazan ayının ülkemiz ve milletimizle beraber insanlık için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

SAĞAY: “ESNAFLARIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK”

Esnaf teşkilatıyla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yasin Sağay, “ Bu iftarı 20-25 gün önce planladığımızda Başkanımız Yücel Yılmaz hep birlikte iftar yapalım demişti. AK Parti milletvekili aday tanıtımı ve akabinde Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanlarına yönelik iftar programından dolayı programa katılım gösteremedi. 2019 yılından bu yana esnaf odalarımız, BESOB başkanlığımızla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak istişare ederek uyum içerisinde çalıştık.  2019 yılından önce Yücel başkanımız Karesi Belediye başkanıydı. Ben da belediye başkan yardımcısıydım. Bu memlekette 15 Temmuz darbe girişimi oldu, 16 Temmuz’da esnafımız dükkanlarını açtı. Pandemi döneminde esnafımız bir yıl iş yapamadı. Pandemiden sonra memleketimizde 13 milyon vatandaşın yaşadığı 11 ilde deprem oldu. Bu olayların hiçbirinde esnafımız, esnaf teşkilatlarımız ne devletine ne bayrağına ne belediyesine isyan edecek bir harekette bulunmadı. Yardımlaşmanın en büyük örneğini Balıkesir olarak gösterdik. Kısa sürede 135 tırla deprem bölgesine müdahale ederek hep beraber destan yazdık. Bundan dolayı da esnafımıza ve odalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 14 Mayıs’ta büyük bir seçim var, Türkiye kaderini belirleyecek. Esnaf kardeşlerimizin bizi yalnız bırakmayacağına inancım sonsuzdur” dedi.