Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü kapsamında 20 ilçeden gelen muhtarlara yemek organizasyonu düzenledi. Muhtarların önemsediklerini ve her koşulda yanlarında olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yoğun iş temposundan dolayı bazen muhtarların telefonlarını açamadıkları için kendilerinden anlayış istedi. Başkan Yılmaz ayrıca su tarifelerindeki değişikle birlikte suda yüzde 80 tasarruf sağladıklarını söyledi.

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilen yemeğe Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Muhtarları önemsediklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Görevimiz ağır, mesuliyetimiz çok, görev dağılımı içerisinde herkesin bir rolü var. Hepimiz bir arada, iletişim halinde suçlamadan birbirimizin tamamen samimi olduğunu düşünerek hepimiz bu insanlara hizmet etmeye uğraşan insanlarız. Belediye başkanları günü yok, haftası da yok. Ancak muhtarların var. Biz muhtarlarımızla birlikte hareket ediyoruz. As olan milletimize yerinde hizmet etmek. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en çok sevindiğimiz an hizmet ettiğimiz andır. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en çok hırpalandığımız konu zaman yönetimi. Beni muhtarlarımızla bir araya getirin diyorum ama zaman yönetimi çok önemli. Biz olmamız gereken zamanlarda vatandaşımızın yanında olmalıyız.  Biz kendimizi sorumlu hissediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere benim ve arkadaşlarımın birinci vazifesi milletin yalnız kalmaması. Yol arkadaşlığımız 2024 yılına kadar devam edecek. Çok şey yapmak istiyoruz el birliğiyle. Planlarımız belli ilçe belediye başkanlarımızla birlikte oturttuk. Tam 20 milyar liralık yatırım Balıkesir’i normalleştiriyor. Bunun 10 milyar lirası bize ait.  Ancak senelik en fazla 500 milyon liralık ancak yatırım yapabiliyoruz. Vekillerimize çok iş düşüyor, genel bütçeden daha yüksek bütçeler alabilmesi için. Bizim de biri beşmiş gibi değerlendirip yatırım yapmamız gerekiyor. İl İstihdam Kurulu bizi çok zorluyor. Keşke imkanımız olsa da iş arayan her genci belediyeye alsak. İkinci de muhtar arıyor, karşımızda dört tane adam var randevuyla gelmiş telefonu açamıyorsunuz. O telefon o görüşmeyle sınırlı kalmıyor, farklı farklı iki-üç kişiyi aramanız gerekiyor. Bu görev dağılımını iyi yapalım. 444 40 10 bütün muhtarlarımızın emrinde. Ben telefonu açtığınızda sizin isminizle nerede olduğunuzu bilen bir sistem oluşturdum. Bir önceki toplantıdan bu yana 1483 tane talep alınmış. Bunların 1440 tanesi neticelendirilmiş, 43 tanesi de yapım aşamasında. 300 tanesi sokak hayvanlarıyla alakalı, 80 tanesi de geri dönüp teşekkür etmek için arayanlardı. Gönül istiyor ki, bütün bayramlarda 1250 muhtarımızı tek tek arayıp çoluğunu çocuğunu sorayım. Gelen telefonlar bayramlaşmak için arayanlar fırsat olsun ki tuvalete gideyim, yemek yiyeyim. Beni arayanlara geri dönmeye çalışıyorum. Diyorlar ki; siz aramıyorsunuz başka belediye başkanı arıyor. Makamı olup arayabiliyorsa demek ki arayanı çok yok. Hepinizle gönlümüz bir. Ben kendimi mahcup hissediyorum arıyor cevap veremiyorum. Bu çok kötü bir şey ancak birde buradan baktığınızda bizi anlayın.

5 TON SU TÜKETİMİ

1 TONA DÜŞTÜ

Kırsala yönelik su tarifelerinde yapılan değişiklikle ilgili de konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Balıkesir su yönünden iyi yönetilmesi gereken bir yer. Her birimizin ölçüsüz yaptığı bir şey diğerinin mağduriyeti demektir. Bizde su tarifelerinde bir değişiklik yaptık. Bunun sonucunda 5 birim kullanılan su 1 birim kullanılmaya başlandı. Ne insan ne hayvan öldü, ne de bahçeler susuzluktan kurudu. Demek ki 4 milyon ton su israf diye boşa harcandı. Temmuz ayında kullanılan 5 milyon ton su 1 milyon tona düştü. Bunu gördük ve sonra su tarifelerini olması gereken seviyelere getirdik. Siyasi rant elde etmek isteyenler, kahraman gibi ortaya çıkanlar, onu bunu yapamıyorlar diyenler var.  Elinde bütçe yok, zaman yok, yetki yok ortada dolaşıp yok yapamıyorlar diyorlar” dedi.