Dünya Habitat Günü toplantısı sonrasında Zağnos Paşa Cami’nin civarındaki çalışmaları incelemek için Mekik Sokak’tan geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu sokaktaki tabela kirliliğinden rahatsız olunca dış cephe güzelleştirilmesi için düğmeye bastı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan Mekik Sokak’taki binaların dış cephelerini güzelleştirmesini isteyen Bakan Kurum,  Mekik Sokağı İstanbul’daki Akaretler gibi yapacaklarının müjdesini verdi.

TABELA KİRLİLİĞİNDEN

RAHATSIZ OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Habitat Günü programı sonrasında Balıkesir’deki yatırımları inceledi. Balıkesir kent merkezine yönelik incelemeler esnasında Mekik Sokak’taki tabela kirliliğinden rahatsız olan Bakan Kurum,  bu sokakta dış cephe yenilemesi yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a talimat verdi.  Bakanlık olarak dış cephe değişimini karşılayacaklarını müjdesini veren Bakan Kurum, “Burasını Akaretler gibi olacak” dedi.

BAKANLIK DESTEK VERECEK!

TÜİK Meydanı ve Mekik Sokak’taki dış cephe kirliliğini bitirmesi için Bakanlık olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni destekleyeceklerinin sözünü veren Kurum, “ Tabelaları kaldıracağız, burasını tertemiz yapacağız. Burasını Zağnos Paşa Cami’nin etrafı gibi yapacağız. Esnaftan hiçbir şey istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne destek olacağız. Burasını İstanbul’daki Akaretler gibi yapacağız” dedi.