CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, genel seçimlere yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’nı oluşturan partileri hedefine oturtan Köybaşı, “Adalet ve Kalkınma Partisi son umut olarak Hüda Par’ı, Yeniden Refah Partisi’ni kendilerine yamadı. Bunların temel özellikleri de kadın düşmanlığıdır. Bütün kurguları kadın düşmanlığıdır. Karşımızdaki ittifakın can simidi olarak sarıldığı Hüda Par Taliban’ın Türkiye temsilcisi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı, 14 Mayıs seçimlerine yönelik iddialı açıklamalarda bulunurken, Cumhur İttifakı’nı hedefine oturttu. AK Parti’nin iktidarda kalabilmek için son çareyi Hüda Par ve Yeniden Refah Partisi’yle ittifak yapmakta bulduğunu ifade eden Köybaşı, “ Her şeyiyle seçime asılan bir güç var karşımızda. İktidar tüm gücünü askerini, polisini, hazinesini bu seçime endekslemiş durumda. Ramazan’ın iftarından, sahurundan her şeyinden faydalanıp gıda kolilerini mahallelere yığdılar. Yapsınlar, nasıl olsa gidiyor gitmekten olan, korkunun ecele faydası yok. Hiç olmazsa yoksul yurttaşlara böyle bir faydamız olsun. Karşımızdaki ittifak, ayağı kırılmış masa gibi yamalı pohça var. Adalet ve Kalkınma Partisi son umut olarak Hüda Par’ı, Yeniden Refah Partisi’ni kendilerine yamadı. Bunların temel özellikleri de kadın düşmanlığıdır. Bütün kurguları kadın düşmanlığıdır. Karşımızdaki ittifakın can simidi olarak sarıldığı Hüda Par Taliban’ın Türkiye temsilcisi. Tek savundukları arguman kadını yok sayılması, kadının toplumsal hayattan çıkartılmasıdır. Yeniden Refah Partisi’nin olmazsa olmaz dediği kırmızı çizgimiz dediğimiz kadını şiddetten koruyan elimizde kalan tek madde dediğimiz 6284’ün sulandırılması, gevşetilmesi, kaldırılmasıdır” dedi.

KADINLAR İKTİDARA SANDIKTA DERS VERECEK

Kadınların Cumhur İttifakı’na 14 Mayıs’ta sandıkta ders vereceğini ileri süren CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “ Karşımızda maalesef böyle bir yapı var.  Böyle bir yapıyla seçime gideceğiz. 2022’de 334 kadın öldürülmüş, 245 kadın şüpheli ölü olarak bulunmuştur. 2023 şubat ayında 31 kadın öldürülmüş, 25 kadın şüpheli ölü bulunmuştur. Her güne bir kadın cinayeti. Kadına taciz, çocuğa taciz vaka-i adliyeden oldu. Sıradan olaylar haline geldi toplumda bunu kanıksadı asıl acı olan da bu. Ama mevcut iktidar tamamen buna sarıldı, kadını toplumsal hayattan yok saymaya çalışıyorlar. Kadınlarımız cumhuriyetin, çağdaşlığın teminatıdır. Bu seçim kadınlar için var olma seçimidir. Bu seçim kadınların seçimi olacaktır. Kadını yok sayanlara kadınlar 14 Mayıs’ta sandıkta ders verecek” dedi.