BUBYO Öğrencileri Yöneticileriyle Buluşuyor” etkinliği kapsamında Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner öğrencilerle buluştu. Programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Öner programa katılanlara teşekkür etti

Kaymakam Öner Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul öğrencilerine eğitim hayatını ve özgeçmişini anlattı. Gelen soruları da yanıtlayan Öner öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi

Program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Aymankuy, “Öğrencilerimizin eğitim gördüğü çevrede kamu yöneticileri ile tanışması, buluşması ve onların tecrübelerinden faydalanması amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte ilk olarak Kaymakamımız Hüseyin Öner’i davet ettik, davetimizi kabul ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Öner öğrencilere ilk olarak eğitim hayatını ve özgeçmişini anlattı. Kaymakamlık mesleğinin tarihinden ve Türk İdaresindeki yerinden bahseden Kaymakam Öner öğrencilere kaymakamların görevlerini ve sorumluluklarını anlatarak geçmişten günümüze vatandaşlarımızın, Türk halkının mülki idare amirlerine devletin kapısı gözüyle baktığını ve bakış açısının da mesleğe ve meslek mensuplarına farklı bir sorumluluk yüklediğini ifade etti.

Her öğrencinin eğitim hayatını sürdürdüğü bölgeyi iyi tanıması gerektiğini ifade eden Kaymakam Öner, öğrencilere Burhaniye’nin ve Körfezin sosyal ve ekonomik öneminden bahsederek özellikle ülkemizin yağlık zeytin ihtiyacının büyük bir kısmının Körfezden karşılandığını belirtti. İkinci sırada turizm sektörünün geldiğini ve bu iki ana ekonomik sektörün birbirini besleyen bir yapıya sahip olduğunu ve bilhassa ikinci konutçu olarak yaz aylarında körfez bölgesinde ikamet eden yazlıkçı vatandaşlarımızın bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına çok ciddi etkilerinin olduğunu ifade etti.

Son olarak üniversite eğitimini aşamasında ve özellikle mezuniyete dönemde yakın her öğrenci gibi meslek seçimi ve gelecek kaygısı yaşadığını ifade eden Kaymakam Öner, gelecek planlamasının okul sonuna bırakılmasının bir hata olacağını belirterek öğrencilere mezuniyet sonrası ne yapacaklarını üniversite eğitiminin başlangıcından itibaren planlamalarını ve bunun kaygısını yaşamalarını tavsiye etti.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Burak Çelik’in de eşlik ettiği programın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan Kaymakam Öner, üniversite gençliğinin düşünen, sorgulayan ve hayatın her aşamasına katılan yapısıyla çok önemli olduğunu ve ülkemizin en önemli potansiyel değeri olan iyi yetişmiş insan gücünün her geçen gün güçlendiğini söyleyerek üniversite gençliği ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.