Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi sonrasında kamu binalarının dayanaklılığı konusu tartışılırken Susurluk’ta dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alınan 30 yıllık kamu binasının Kaymakamlık tarafından dışının kaplatılarak Aile Destek Merkezi’ne çevrilmesi büyük tepki topladı.

Susurluk’ta Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü binası olarak hizmet veren ve dayanıklı olmadığı için yıkım kararı alıp boşaltılan 30 yıllık kamu binası Kaymakamlık tarafından makyaj yapılarak Aile Destek Merkezi’ne çevrilmesi ilçede tedirginlik yarattı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli deprem sonrasında 10 ilde meydana gelen deprem başta kamu binaları olmak üzere yapıların sağlamlığı konusunu yeniden gündeme getirdi. Bir yandan 20- 30 yıl öncesinden deprem yönetmeliklerine uygun yapılmayan kamu binası yıkılıp yerine yenisi yapılırken Susurluk’ta dayanıklı olmadığı için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün boşalttığı ve yıkım kararı aldığı kamu binası Kaymakamlık tarafından dışı kaplanarak Aile Destek Merkezi’ne çevrilmesi büyük eleştiri topladı.

BU YANLIŞTAN DÖNÜN!

SEMBOL Medya olarak Türkiye’deki deprem gerçeğine ve Balıkesir’in birinci dereceden deprem bölgesi olmasına karşın dayanıklılığı soru işareti olan bu binayı tüm uyarılara rağmen Aile Destek Merkezi’ne çevirme kararı  alıp resmi dün resmi açılışını yapan Susurluk Kaymakamı Muammer Köken buradan  sesleniyoruz. Binlerce canın yittiği deprem olayından ders çıkartıp olası deprem riskine karşı dayanaklı olmayan bina stoğunun eritilmesi gerekirken insanları 30 yıllık binanın içerisinde ölüme terk etmeyin. Unutmayın ki; insanları deprem değil binalar öldürür,  Kaymakam Köken’in bu yanlıştan döneceğini ve Susurluk halkının hayatını riske atmayacağını düşünüyoruz