Balıkesir’de amatör spor branşlarının antrenmanlarını yaptığı Otogarın yanında yer alan İsmail Akçay Spor Tesisi ve Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nun etrafının aydınlatma sorunu yaşaması burada çalışma yapan yüzlerce sporcuyu zor duruma düşürüyor. Sporcuların salona gitmek için yürüdü yolda alkol, uyuşturucu ve fuhuş olayları sık görülüyor.

Gençlik Merkezi’nin yenilenmesinden dolayı birkaç yıldır çalışmalarını Balıkesir Otobüs Terminali’nin yakınındaki İsmail Akçay Spor Tesisi ve Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda yapan amatör spor branşları, salona ulaşım ve bölgenin aydınlanma sorunu nedeniyle birçok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Pandemi süreci sonrasında yeni normalleşmeyle birlikte faaliyetlerine başlayan yüzlerce sporcu, toplu taşıma araçlarıyla Balıkesir Otobüs Terminali’nde son duraktan indikten sonra 500 metreyi bulan karanlık yoldan yürüyerek Şehit Turgut Spor Salonu’na ulaşıyor. Sporcular ve aileleri spor salonuna ulaşmak için yeterli aydınlatmanın olmamasından dolayı karanlıkta yürümek zorunda kaldıkları yolda başta başıboş sokak hayvanlarının saldırısının yanı sıra alkol, uyuşturucu ve fuhuş olayları yaşanması nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

AYDINLATMA YAPILSIN

Çocuklarını güvenli bir ortamda spor yapmalarını isteyen veliler, Balıkesir Otobüs Terminali’nden İsmail Akçay Spor Tesisleri ve Şehit Turgut Solak Spor Salonu’na giden yolun aydınlatılmasını ve bölgede alkol, uyuşturucu ve fuhuş olaylarının önüne geçilmesi yönünde yetkililerden yardım bekliyor. Çocukların karanlık yolda birçok tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğini ifade eden veliler, “ Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından spor yapmalarını istiyoruz. Ancak maalesef spor tesislerine ulaşmakta büyük zorluk yaşıyoruz. Yolun karanlık olması nedeniyle bölgede alkol, uyuşturucu ve fuhuş olayları sık yaşanıyor. Tedirginlik içinde salonu gidiyoruz. Yetkililerin bu duruma el atmasını ve yol boyunca aydınlatılmanın yapılmasını bekliyoruz” dedi.