Jeotermal su kaynakları bakımından Türkiye’de zirvede yer almasına jeotermal sera tarımında ilk 20’de bulunmayan Balıkesir, Büyükşehir’in yeni projeleriyle jeotermal su kaynağını zayi olmasının önüne geçecek.

Jeotermal su kaynaklarını sağlık turizminin yanı sıra tarım ve konut ısıtmalarında da kullanmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsut Yolu üzerindeki Hayvan Pazarı’nın yanı başında yeni keşfedilen jeotermal sudan sera tarımı yapmak için harekete geçti. İlgili kurumlarla yazışmalara başlayıp arsayı tarım arazisine çevirmeyi amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu yerin yanı sıra ilçelerdeki kaynakları da tarımda kullanarak üretimde bölgenin yeni Simav-Eynel’i olmayı amaçlıyor. Isınma maliyetinin düşük olması ve kaliteli ürünlerden dolayı jeotermal serada yetişen ürünlerin ihracata yönelik olmasıyla üretici katma değeri yüksek mahsul üreterek cebini dolduracak. Sındırgı, Bigadiç, Gönen, Manyas, Edremit, Susurluk, Altıeylül gibi jeotermal su kaynağı potansiyeli yüksek ilçelerde jeotermal seracılık alanında yeni adımlar atılıp, Balıkesir bu alanda marka haline getirilecek.

KAYNAĞIMIZ VAR AMA

İLK 20’DE YOKUZ!

Jeotermal su kaynağı bakımından Türkiye’nin en verimli coğrafyasına sahip Balıkesir ne yazık ki bu değeri verimli bir şekilde kullanamıyor. Ankara merkezli yapılan bir araştırmada Türkiye’de jeotermal seracılık yapan yerler sıralamasında Balıkesir ilk 20 kent arasında yer almıyor.