Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Balıkesir’i Koronavirüsü vakalarında en düşük il olarak açıklayıp Türkiye’ye örnek göstermesinin ardından işler ters gitmeye başladı. Bakan Koca, son Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı kritik açıklamada Balıkesir’de virüs vakalarının son bir ayda yüzde 50 arttığını paylaştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada en az vakanın görüldüğü şehir olarak takdir edip Koronavirüsüne karşı tedbir ve hassasiyet konusunda Türkiye’ye örnek gösterdiği Balıkesir’de geride kalan 11 günde vaka sayılarında yaşanan artış tedirgin etti. Son günlerde Koronavirüsü vakalarındaki artıştan dolayı il ve ilçe hıfza kurulu kararıyla üç kırsal mahallenin karantinaya alınmasıyla sinyallerini veren kötü tablo Bakan Koca’nın son açıklamasıyla resmiyete döküldü. Artış sebebi, Bakan Koca’nın 4 Ekim’de Balıkesir’de en az vakanın olduğunu açıklaması sonrasında ortaya çıkan rehavet olarak yorumlandı.

KARANTİNA UYGULANACAK

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, alarm veren şehirleri paylaştığı son açıklamasında Balıkesir’de bir ayda vaka sayısında yüzde 50 artış yaşanması dikkat çekti.  Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye genelinde vaka sayılarında artış yaşanan şehirleri sıralayan Bakan Koca, 11 gün önce vaka sayılarının en düşük şehir olarak lanse ettiği Balıkesir’de son bir ayda vaka sayılarında yüzde 50 artış yaşandığını paylaştı. Koca, Balıkesir vaka sayılarının yoğun olduğu bölgelerde karantina uygulamaları gerçekleştirilmeye devam edeceğini belirtti.