Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi(BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, il genelinde su faturası borcu bulunan 110 bin aboneye 7440 Sayılı yasayla gelen yapılandırmadan faydalanması için vatandaşa çağrıda bulundu.

12-18-24- 34 ve 48 aya taksitlendirme imkanı bulunan, peşin ödemelerde faizin yüzde 90’nının silindiği yapılandırmadan aboneleri faydalanmaya davet eden Günal,  başvuruların 30 Haziran’da sona ereceğini belirtti. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, il genelinde su faturası borcundan dolayı takibe düşen 110 bin abonenin 7440 sayılı yasayla gelen yapılandırmadan faydalanması için çalışma başlattı.  Su faturalarını ödeyemeyen ve icraa takibine giren 110 bin abonenin 500 bine yakın faturasının ödemediğini belirten BASKİ  Genel Müdürü İzzet Günal, ciddi ödeme kolaylığı sağlayan yapılandırmanın tarihi bir fırsat olduğunu kaydedip, başvuruların 30 Haziran’da sona ereceğini açıkladı. BASKİ’ye birikmiş su faturası olan 110 bin aboneden şu ana kadar yüzde 20’sinin yapılandırmadan faydalandığına dikkat çeken Günal, peşin ödemede faizin yüzde 90’nın, icra ve avukatlık masraflarının silinmesi gibi avantajlar sağlandığını kaydetti. Günal, “Tarihin en rahatlatıcı ve avantajlı yapılandırmanın son başvuru tarihi 30 Haziran. Bu tarihe kadar su borcunu ödeyemeyen aboneler abone tahsilat bürolarına  mobil tahsilat araçlarına giderek ya da  www.balsu.gov.tr, e-devlet ve 444 1 185 üzerinden yapılandırma konusunda bilgi alıp, işlemlerini yapabilirler.  Balıkesir’de 110 bin abone su faturasını ödemediği için kurumumuza borç kalmış ve takibe girmiştir. Biriken borçların ödenmesinde sağlanan kolaylığın yanı sıra peşin ödemede borcun üzerindeki faizin yüzde 90’nı, icra ve avukatlık masrafları siliniyor. Peşin ödemenin yanı sıra 12-18-24-34 ve 48 aya varan taksitlendirme imkanları var” dedi.

YÜZDE 80’Nİ PEŞİN SEÇENEĞİNİ TERCİH ETTİ

Yapılandırmanın 31 Aralık 2022 öncesi borçları kapsadığını açıklayan BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, “Şu ana kadar Balıkesir’de ödenmemiş su borcu bulunan 110 bin abonenin yüzde 20’si bu yapılandırmadan faydalandı. Bu rakam çok düşük. 3 haftalık süreçte başvuraların daha da artacağını düşünüyorum. Peşin ödemede çok büyük avantajlar var.   Yapılandırma yapanların yüzde 80’sini de borçlarını peşin ödeyerek faizin yüzde 90’sının, icraa ve avukatlık masraflarının silinmesi gibi avantajlardan yararlandı.  30 Haziran tarihine kadar olan süreçte abonelerin ister peşin ister taksitle yapılandırmadan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi