Geçtiğimiz yıl deniz kirliliği ve müsilaj sorunuyla boğuşan Erdek’te denize girenlerin deniz suyundan dolayı rahatsızlandığı iddiası sosyal medyaya yansıdı.

Bir Twitter kullanıcısı Erdek’te denize girdikten sonra 12 kişilik ailesinde kusma, halsizlik, vücut ağrısı, ishal gibi şikayetler yaşadığını belirtip, Balıkesir Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere resmî kurumlara durumun araştırılması için çağrıda bulundu.  Balıkesir’in Güney Marmara’daki turistik ilçesi Erdek’te deniz suyundan dolayı insanların rahatsızlandıkları iddiası sosyal medyada yer buldu. Ekrem Özder adlı bir kişi Twitter’dan yaptığı açıklamada; 12 kişilik ailesiyle birlikte Erdek’te denize girdikten sonra rahatsızlandıklarını ve benzer durumların çevresindeki kişilerde de yaşandığını belirtti. Resmi kurumlara durumun araştırılması yönünde çağrıda bulunan Özder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:  

“ORTAK NOKTAMIZ ERDEK’TE DENİZE GİRMEK”

22 Temmuz Cumartesi günü Erdek’te oğlum ve eşim, 2 bacanağım ve onların eşleri ile 4 çocukları toplam 12 kişi denizce girdik. 2 oğlum, eşim, bir bacanağım ve 2 çocukları kusma, halsizlik, vücut ağrısı, ishal şikayetleri nedeniyle hastaneye yatırdık. Serum vs şuan dinleniyorlar. Yüksek ateşle de boğuştuk. Şimdi bu tweeti okuyan herkes lütfen gerekli önlemleri alsın. Ben sıradan bir vatandaş olarak devletin beni Erdek’te denize girilmemesi yönünde uyarısı olmadı. Şimdi bir başka arkadaşıma denk geldim. Gözü şiş. Konuştuğumuzda ortak noktamızın Erdek’te denize girmek olduğunu anladık. Sonra onunla arkadaşlarının birinin dudağının şiştiğini diğerinin de rahatsızlandığını öğrendim. Bandırma Devlet Hastanesi’nde de bu tıp vakalarının yüksek olduğunu duydum ama teyit edemedim. Kimseyi galeyana getirmem istemem. Ama durum acil olarak yetkililer tarafından değerlendirilmeli ve toplum ile acilen paylaşılmalı. Bu yazıklarım sadece vatandaşlık görevi” dedi.