Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki Tren Garı’nın arkasında yer alan TCDD’ye ait binaları sanat merkezine çevirip kent hayatına kazandıracak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin çehresini değiştirecek dev projeleri bir bir kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor. Yakın zamanda Eski Kuyumcular Mahallesi’ndeki bina yoğunluğunun azaltılması ve Akıncılar Mahallesi’ndeki Dereboyu Caddesi’nin yeşil alana çevrilmesiyle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan Büyükşehir Belediyesi’nin bir önemli projesini de Başkan Yücel Yılmaz sosyal medyasından duyurdu.

BAKANLIK DESTEK VERDİ

Tren Garı’nın arka tarafında yer alan ve uzun süredir yıkık dökük görüntüsüyle tepki toplayan binalar restore edilerek sanat galerisine dönüştürülecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Balıkesir Gar Binaları Yenileme Projesi kapsamında TCDD Gar sahasının kuzeydoğu ucunda yer alan 3 binayı restore ederek şehrimize kazandırıyoruz. Desteğini esirgemeyen Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyorum.” Dedi.