Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçak satışları ve bıçak bileme işlerinde yoğunluk göze çarpıyor. Sürmene ve Bursa’da el emeğiyle üretilen bıçakların 30-70 lira arasından alıcı bulduğunu ifade eden bileme ustası Hakan Şahin, vatandaşların büyük bölümünün de eski bıçaklarını bilediklerini belirtti.

Kurban Bayramı için geri sayıma geçilirken vatandaşlar da bayram hazırlıklarına başladı. Vatandaşlar, kurban kesimi ve sonrasında etlerin ayrılması işlemini kolay bir şekilde yapmak için evdeki bıçaklarını bileme işleminde geçirmeye başladı. Bileme işleminin yanı sıra Sürmene’de ve Bursa’da üretilen kaliteli bıçakların satışlarında artış yaşandı. Uzun yıllardır bıçak satışı ve bileme işlemi yapan Hakan Şahin, Kurban Bayramı öncesinde satışlarda ve işlemlerde hareketlilik yaşandığını ifade etti. Kurban kesimi sonrasında etlerin ayrılması ve parçalanması işleminde kaliteli bıçağın büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Şahin, “Vatandaşlar kurbanlarının etlerinin ayrılması işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirmek için bıçaklarını biletmeye başladı. Birkaç dakika süren biletme işlemiyle kesmeyen bıçaklar işler hale geliyor. Et parçalamak ve ayırmak iyi bir bıçak olmazsa hem zor hem de tehlikeli bir işlem haline geliyor. Birçok kaza biletilmeyen bıçaklar yüzünden oluyor. Şu anda yoğun bir ilgi var. İnsanlar dört-beş bıçak getirip biletiyor” dedi.

SÜRMENE BIÇAKLARINA  YOĞUN İLGİ 

Bıçak biletme işleminin yanı sıra yeni bıçaklara da yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayan Hakan Şahin, “Yeni bıçaklarımızın satışlarında da artış var. Vatandaşlar keselerine göre yeni bıçaklar alıyor. Özellikle Sürmene bıçakları en çok talep edilen ürünler oluyor. Bursa’dan da kaliteli bıçaklar geliyor. Keskin olmalarının yanı sıra uzun sürede kullanımı olan yeni bıçaklar 30 liradan başlıyor 70 liraya kadar satılıyor. Bayrama daha üç gün var, bu sürede elimizdeki bıçak stoklarının büyük bölümünü bitireceğimizi düşünüyorum” dedi.