Ahmet Akın’a hava hoş! İktidar baskısı yok, kaynak bulma sorumluluğu yok,
vatandaşın karşısında hesap vermek yok… Tabi atarsın bol keseden!

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY!

CHP Milletvekili Ahmet Akın, “3 ay süreyle talep eden herkesin elektirk ve doğalgaz faturaları silinsin” diyor. Der tabi sırtında yumurta küfesi yok. Onun derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek! Dünyada bu talebinin kaç tane örneği var?

Sen; aldığın vekil maaşıyla, ballı danışmanlık ücretleriyle bu süreçte kime ne yardım yaptın?

Dünya küresel bir krizle karşı karşıya. Sadece sağlık sistemleri değil, ekonomiler de çok ciddi bir tehdit altında. AB dağılma noktasına geldi. ABD bile zorda… İngiltere, gibi süper güç bir ülkede bile hemşirelere tıbbi kıyafet bulamadıkları için çöp poşedi giydiriyorlar!

Türkiye ise, Covid-19 mücadelesinde elinden geleni yapıyor. Sağlık sistemimiz iyi bir sınav veriyor. Ekonomik olarak yaralara merhem olacak tedbirler, imkanlar ölçüsünde alınmaya çalışılıyor. Ahmet Akın’ın tam da bu günlerde gerçekleşemeyeceğini gayet iyi bildiği bir teklif ortaya atması şovmenlikten başka bir şey değil!

Size bir şey söyleyelim sayın vekil; bu tip siyasi şovların, popülizmin kralını İsmail Ok yapardı. Akıbeti ortada! Siyaset çöplüğünde. Milletin karnı artık içi boş laflara tok!

——————————————————————————————————————————-

İktidar baskısı yok, kaynak bulma sorumluluğu yok, vatandaşın karşısında hesap vermek yok, kriz yönetimi yok, salgınla mücadele yok. Ne var; zor şartlar altında yapılan çalışmaları yeterli bulmama ve bol keseden atarak ucuz siyaset yapmak var.

Koronavirüsü salgını nedeniyle yaşanan zor günlerde ekonomi yardımlara olanak sağlayan düzenlemeyle vatandaş bir nebzede olsun rahat nefes aldı. Dünya ekonomilerini sarsan salgına rağmen birçok alanda vatandaşa sağlanan kolaylıkları kapsayan 66 maddelik yeni torba kanunu teklifi CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ı tatmin etmedi. İktidarın elektrik ve doğalgaz borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yaptığı düzenlemeyi yeterli bulmayan Akın, ucuz siyaset yaparak borçların yapılandırılmasının yeterli olmadığını tamamen silinmesini istedi. Koronavirüsü salgını sürecinde iktidarın aldığı sorumluluğu paylaşmak yerine gündemdeki her konuyu siyaset malzemesi haline getiren anamuhalefet partisinin anlayışına sahip Akın, “ TEDAŞ’ın alacaklarıyla ilgili bir düzenleme yapılıyor ancak bu yetersiz bir düzenleme. TEDAŞ’a olan borçlar yapılandırılmasın, silinsin. Vatandaşa da elektrik ve doğalgaz 3 ay ücretsiz verilsin” sözleriyle paketi yorumlamıştı.