Koronavirüsü vakalarındaki artışın önüne geçilememesi en çok turizm sektörünü vurdu. Ramazan Bayramı öncesinde pandemi belirsizliği ve vaka sayılarındaki artış Balıkesir’in Körfez ve Güney Marmara ilçelerindeki turistik tesislerdeki rezervasyon kapasitesi düşüşe sebep oldu.

Koronavirüsü vakalarındaki yükseliş hayatın her alanını etkilemeye devam ediyor. Üretimden, sosyal hayata kadar birçok alanda etkisini hissettiren Koronavirüsü vakalarının en çok olumsuz etkilediği alanların başında turizm geldi. Son açıklanan istatistiklere göre Türkiye’deki konaklama tesisleri, Koronavirüsü salgını nedeniyle 2020 yılında 116 milyon geceleme kaybederken, 2021 yılında da turizmi olumsuz etkilenmeye devam edeceği belirtiliyor.

GÖZLER YERLİ TURİSTE ÇEVRİLDİ

Rusya, Almanya gibi ülkelerin Türkiye’deki rezervasyonları iptal etmesiyle yabancı turist sayısındaki düşüş sonrasında turizm firmaları gözlerini yerli turistlere çevirdi. Birçok beş yıldızlı tatil tesisi yerli turistlere yönelik ciddi indirimlere gitti. Balıkesir’de Ege ve Marmara’nın ortasında ulaşılabilir bir konumda olmasının avantajını kullanıp yerli turistleri Körfez ve Güney Marmara ilçelerine çekmeye çalışsa da vaka sayılarındaki yükseliş sektör temsilcilerini kara kara düşündürüyor. Ramazan Bayramı öncesinde pandemi belirsizliği ve vaka sayılarındaki artış turist sayısında da azalmaya neden olduğu gözlenirken tedbir ve kısıtlamaların devam etmesi durumunda sektörün ciddi bir yara alacağı konuşuluyor.