İlçe genelinde gerçekleştirilen projeler ve çalışmalarda vatandaşlar ile kamu daireleri arasında köprü vazifesi kuran mahalle muhtarlarının görüşlerine önem veren başkan Yavaş her pazartesi Muhtarlar Derneği Lokalinde muhtarlar ile kahvaltıda buluşuyor.

Her pazartesi geleneksel hale getirilen kahvaltı buluşmasında muhtarlar getirdikleri kahvaltılıkları paylaşarak aynı zamanda paylaşmanın ve birlikteliğin artmasını sağlıyor.

Sındırgı ilçesinde muhtarlar derneğinin etkinlikler vb. organizasyonlarla aktif hale getirilmesini sağlayan Muhtarlar Derneği başkanı Erol Karanfil “ Muhtar arkadaşlarımızla aramızdaki birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına farklı projelere, organizasyonlara imza atıyoruz. Bu konuda da belediyemizle, büyükşehir belediyemizle ve kaymakamlığımızla güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz pazartesi buluşmalarında lokalimizde hem kahvaltı yapıyoruz, hem de ilçemizin gelişmesine katkı sunmak adına istişarede bulunuyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız Ekrem Yavaş da bizleri yalnız bırakmıyor. Kendisi de bizzat gönül soframıza katılarak bizlerin görüşlerini alıyor, taleplerimizi ve önerilerimiz dinliyor. İlçemizin gelişmesi, birliğimizin güçlenmesi adına bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Kahvaltı buluşmalarımıza katkı ve katılım sağlayan muhtar arkadaşlarımıza ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Birlikte daha güçlüyüz. “ şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarlarının demokrasinin temel taşı niteliğinde olduğunu ve görüşlerinin her zaman değerli olduğunu belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ise “ İlçemizi geliştirmek adına 74 mahalle muhtarımızla mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Son günlerde Muhtarlar Derneğimizde faal olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu da birlikteliğimizi güçlendiriyor. Özellikle pazartesi günleri muhtarlarımızla kahvaltıda buluşuyor haftaya istişare ile başlıyoruz. Hoş sohbet ortamında talep ve önerilerini dinliyor, çalışmalarımıza yön veriyoruz. Her mahallemize eşit hizmet götürmek ve vatandaşlarımızın her birine ulaşabilmek adına muhtarlarımızın görüşlerini önemsiyoruz. Birlikte ilçemizi güzelleştirmeye, birlikteliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. “sözlerine yer verdi.

Sındırgı Belediyesi ve Muhtarlar Derneği işbirliği ile aynı zamanda belirli aralıklarda muhtarların farklı yerler görerek ufuklarını geliştirmelerini sağlayacak kültür gezileri de gerçekleştiriliyor.