BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından T.C. İçişleri Bakanlığı Desteği ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yürütülen Meslek Lisesi Koçluk Projesi Bursa Model Fabrika gezisi 20 Mart 2023 Pazartesi günü Balıkesir’den 75 Meslek Lisesi Öğrencisi, Koordinatör Öğretmenler ve BASİAD Yönetiminin katılımı ile gerçekleşti.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje kapsamında sanayi gelişimi adına büyük önem sahip Bursa Model Fabrika ziyareti 20 Mart 2023 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Başta yalın üretim, enerji verimliliği, sanayi 4.0 ve dijitalleşme teknolojilerini seçimli üretimi olan robot paletli tank üretimi üzerinden modelleyerek, çeşitli katmanlarda başarılı ile devam ettiren Bursa Model Fabrikası, teknolojisi ve eğitmenleri ile Balıkesirli Meslek Lisesi Öğrencilerinin büyük beğenisini kazandı.

3 Bölüm halinde fabrika gezdirildi. Genel bilgilendirmeler, makine parkuru ve yalın üretim teknikleri anlatıldıktan sonra montaj hattına sanal gerçeklik gözlük ve teknolojisini kullanan öğrenciler sanal gerçeklik ile uzaktan montaj ve montaj kalite standartlarına ulaşma yolları ile ilgili bilgilendirildiler.

Ziyaret çerçevesinde BASİAD Yönetim grubu tüm saha Genel Müdürü Ramazan KARAKÖK ve Bursa Model Fabrika Direktörü Birol Aksel ile bir araya geldi. Ziyarette model fabrika üzerinden Balıkesir sanayinin yalın üretim teknikleri başta olmak üzere, sanayi 4.0 uyumu, mesleki eğitim ve MESYEB çerçevesinde işbirliği ve ortak projeler yapılabilirliği konusu ele alınarak işbirliği yapma için ortak faaliyet yürütme kararı alındı.