Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi sonrasında hız kesmeden yerel seçim startını veren Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatlarında hareketli anlar yaşanmaya başlandı.

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, son ilçe başkanları toplantısında görevini bırakma kararı aldı. Bu karar sonrası gözler il başkanlığı için yeni isimlere çevrildi. AK Parti kulislerinde öne çıkan isimler milletvekilli adayları; Mehmet Aydemir, Fatih Güngör, Karesi İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Yusuf Hocaoğlu ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çanakçı. Ayrıca AK Parti’de dört ilçe başkanı da belediye başkan adaylığı için görevlerinden istifa etti.  AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın istifa hazırlığı içinde olduğu, son ilçe başkanları toplantısında da bunu açıkladığı öğrenilirken, bazı ilçe başkanları da belediye başkan adaylığı için istifalarını verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden istifasını açıklayan isimlerden biri olan Karesi AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Başaran’ın istifası sonrasında il başkanlığına aday olmak için görevi bıraktığı öğrenilirken, Hocaoğlu’nun yanı sıra son milletvekilliği seçiminde listelerde yer alan Mehmet Aydemir, Fatih Güngör, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çanakçı isimleri de il başkanlığı yarışında geçiyor. AK Parti Denizli Milletvekili ve Balıkesir Koordinatörü Şahin Tin’in, teşkilatlar içinde öne çıkan il başkan adayları ve istifa edecek ilçe başkanlarının yerine gelecek ilçe başkanlarını seçmek için bugün Balıkesir’de olacak.

DÖRT İLÇE BAŞKANI BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın görevi bırakma kararının yanı sıra ilçe başkanlarından da üst üste istifalar geldi. Edinilen bilgiye göre; AK Parti Susurluk İlçe Başkanı Melih Bağırgan, Balya İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür  ve Havran İlçe Başkanı Ahmet Dayı’nın belediye başkan adaylığı için görevlerinden istifa etti.  İsmi il başkan adaylığı geçen Yusuf Hocaoğlu ve belediye başkan adaylığı için istifa eden diğer dört ilçe başkanının istifalarını aynı metni kullanması dikkat çekti. Ayrıca bu isimlerin haricinde Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, Burhaniye İlçe Başkanı Namık Kemal Gedikoğlu’nun da istifa etmeye hazırlandığı belirtildi. (SEMBOL ÖZEL HABER)