Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF) kuruluşunun 20. yılını üyelerine plaket vererek kutladı.

6  Dernek kurucusu  Ahmet Esmer , Fikri Soylu , Yusuf Hocaoğlu , Ali Hikmet Varlık ,Ayşen Karamete , Yılmaz Gür ve dernekte 15. yılını doldurmuş üyelere  BASAF teşekkür plaketi verildi.   BASAF  Başkanı Erhan Alan   yaptığı açılış konuşmasında dernek kurucularına  minnetlerini ileterek    teşekkür plaketlerini  verdi. ‘’Aramızda olan olmayan  BASAF’a emek vermiş herkese teşekkür ederim dedi’’ BASAF  Başkanı ve başkan yardımcısının da  içinde olduğu    dernekte 15. yılını dolduran üyelere ilk  teşekkür belgesini Başkan yardımcısı Osman Sipahi vererek diğer plaketlerin kendilerine   dernek kurucularının takdim etmesini istedi. Plaket takdimİ sırasında kurucu üyeler , 15.yılını dolduran üyeler  ve izleyenler tarafından duygulu anlar yaşandı.

Her kurucu üyenin duygulu konuşmalar yaptığı törende

Balıkesir fotoğraf sanatı derneğinin isim babası olan Ahmet Esmer aldığı plaket akabinde yaptığı konuşmada    ‘’BASAF ‘ın ilk kuruluşu esasen 1978 yılı Mart ayında olmuştur. ‘’Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği ‘’ ismiyle derneğimizi açmıştık.

İhtilal sonrası dönemin hassasiyetiyle bir çok dernek kapatılmıştı derneğimiz kapatılmadı fakat ,yeni açılan bir dernek olduğumuz için  sayımız çok az  olduğundan 4 astsubay üyemiz dernekten ilişiğini kestiğinde derneği yaşatacak  kişi sayımız kalmamıştı. Derneğimizin tekrar aktif hale gelmesi 1999 yılında ‘’Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği ‘’ ismiyle gerçekleştirebildik. Bu esnada dernek isminde nasıl olduğunu anlayamadığım bir anlam değişikliği olmuş iki isimde aynı dernektir.  Şimdiye kadar derneğe emek veren tüm yönetimlere çok teşekkür ederim derneğimizin adını hep yaşatın dedi.’’

Balıkesir’in renkli simalarından BASAF kurucu üyesi Yusuf Hocaoğlu, anekdot ve yaptığı espriler ile üyeleri gülümsetirken duygulu anlar yaşattı.

Plaket dağıtımı sonrası getirilen BASAF  logolu sürpriz pasta,  şu anki yönetim ,kurucular ve üyeler tarafından kesildi.