Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’i bir marka şehre dönüştürmek hedefiyle Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen “Marka Şehir Balıkesir” projesinin ilk adımı düzenlenen imza töreniyle atıldı.

Programa Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender ile basın mensupları katıldı.  Balıkesir’in tanıtımı açısından bu projenin çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Balıkesir’in 20 ilçesinin tanıtımı yapılacak çok fazla ürünü var. Bu ürünlerin her birinin ayrı ayrı tanıtılmaya ve Türkiye’de duyurulmaya ihtiyacı var. Fakat ortak şemsiyemiz Balıkesir. Bandırmalılara sorduğumuzda burası Bandırma, Altıeylül-Karesi Balıkesir diyorlar. Bu şemsiyeyi biraz genişletmemiz gerekiyor. Balıkesir’in 20 ilçeden oluştuğunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz yer Karesi ilçesi, az ilerisi Altıeylül. Büyükşehir’le beraber bu artık geri dönülmez bir süreç. Balıkesir ortak çatısı altında her ilçemizin ayrı ayrı ürettiklerini çok güçlü bir değer olarak hep beraber ortaya koymamız gerekiyor. İvrindililerin ürünlerini sunarken Balıkesir çatısı altında bir bütün olarak sunabileceği beş yıllık bir çalışma performansı olacak. Biz Balıkesirliler olarak, burada doyanlar olarak bu işe en çok sahip çıkması gerekenleriz. Valimizin başkanlığında Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve diğer odalarımızın temsilcileri hepsi bir araya geldi. Bu süreci yönetmekle birlikte uzun soluklu bir süreç başlıyor. Bu kişisel gayretlerle olacak bir iş değil, hepimizin buna sahip çıkması gerekiyor. Üstümüzdeki ataleti atıp Balıkesir’le gurur duyacağımız bir şehir ortaya çıkarmalıyız.  İvrindi’deki kuzudan, Edremit’teki Kazdağlarından, Bandırma’daki limandan her şeyiyle gurur duyacağımız ve kendimize pay çıkarabileceğimiz bir ortak noktamız var. Burada o kadar çok değerimiz var ki bizi yoran bu. Bazı illeri tek ürünüyle tüm Türkiye tanıyor. Kimisi sadece pastırmasıyla, kimisi sadece leblebisiyle meşhur. Biz hangisinden bahsedelim. Zeytin, zeytinyağımızdan mı? Kuzumuzdan mı? Yemeğimizden mi? O kadar çok zenginiz ki; bu zenginlik tanıtım eksikliğinden dolayı değerini bulamıyor” dedi.

VALİ ŞILDAK: “HEPİMİZ BALIKESİR’İN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ”

Programda yaptığı konuşmada “Marka Şehir Projesi”nin Balıkesir için yeni bir ufuk açtığını, heyecan ve enerjiyle Balıkesir’i marka şehirle güçlendirmek için hep birlikte yola çıkıldığının altını çizen Vali Şıldak “Marka şehir şehrin kimliğini bulması  ‘Ben bir kentim; kırsalımla ve ilçelerimle, bütün insanımla birlikte hareket ediyorum, güç birliği  yapıyorum. Ben ülke ve dünya sahnesinde daha kimlikli, daha güçlü ve kendinden emin adımlarla yürümeye aday bir ilim. Ben varım’ demek anlamına geliyor, bu coşkuyu taşıyor. Balıkesir bu başlık altında pek çok çalışmayı görecek. Bu projede her şeyden önce reel sektörün yönetimle elele verip insanına ve şehrine verdiği değeri en yükseğe taşıma gayreti var. Azim var, irade var, güç birliği var. Hepimiz Balıkesir’in gücünü, potansiyelini biliyoruz. O kadar çok değere sahibiz ki… Bu projeyle bütün zenginliklerimizi daha iyi tanıtacağız. Balıkesirimize hayırlı olsun”