Koronavirüs sonrası tercihlerin değişmesi ve uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşması Balıkesir’de arsa fiyatlarını uçurdu. Firmalarca geliştirilen projelerde müstakil evlerin fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaş arsa alıp ev yapma istediğiyle talebi artırdı.

Arsa fiyatları son 2 yıldır hızla yükseliyor.Gayrimenkul Değerleme Ajansı tarafından yapılan araştırmaya Balıkesir gayrimenkul ve arsa fiyatları en çok artan illerin başında geldi. Covid-19 salgını nedeniyle değişen beklentiler, uzaktan çalışma, deprem korkusu, İstanbul gibi büyükşehirlerin dışında müstakil yaşamı cazip hale getirdi.Firmalarca geliştirilen projelerde müstakil evlerin fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşın özellikle İstanbul dışında kendi arsasını alıp ev yaptırma istediği bu artışta etkisini gösteriyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Sertan Ünal, Balıkesir’de Edremit, Ayvalık ilçeleri arsa metrekare birim değer artış oranlarında dikkat çeken yerler olarak öne çıkıyor” diye konuştu.Uzman isim, yatırım amacıyla alım yapanlar kadar, kendi bahçeli evini yapıp şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin de fiyat artışında etkili olduğunu vurguladı.

Konut fiyatları için inşaat maliyetleriyle birlikte arsa maliyetlerindeki artış kaynaklı bir yükseliş olduğunu belirten Ünal, “Son bir yılda kıyı bölgelerine bakarsak Balıkesir’de evlerin birim fiyatları yüzde 78 oranında arttı” dedi.