Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin hafızasında önemli bir yere sahip tarihi yapıları restore ederek kent tarihini yeniden canlandırıyor.

Zağnos Paşa Meydanı Çevresi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması Restorasyonu’ projesi kapsamında 35 tarihi yapıda çalışmalar devam ediyor.  Restore edilen yapılar kurum ve kuruluşlara tahsis edilerek yapılar kullanışlı hale geliyor.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Zağnos Paşa Meydanı Çevresi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması Restorasyonu’ çalışmaları kapsamında tarihi metruk yapılar kente kazandırılıyor. Proje kapsamında; Saat Kulesi, Kırımlı Konağı, Türk Ocağı gibi yapıların bulunduğu 9 binada çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Metruk binaların güçlendirme, sıva imalatları, çatı imalatları, ahşap doğramalar ve ahşap çatı imalatları gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

35 METRUK BİNA KENTE KAZANDIRILACAK

İlk etapta tamamlanan 9 yapının yanı sıra 26 adet tescili yapının iç ve cephe sağlıklaştırmasıyla toplam 35 metruk bina kente kazandırılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinde önemli yere sahip binaların restore edilmesinin yanı sıra kullanılması adına girişimlerde de bulunuyor. İlk yapılan restore çalışmaları sonrasında kullanıma kazandırılan yapıları Türk Ocağı, Kent Arşivi gibi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına tahsis eden Büyükşehir Belediyesi, restorasyonu bitecek diğer yapılarda da aynı yolu izleyip tarihi binaları Balıkesir’in hizmetine açacak.