Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BALIKESİR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR!

Dünyayı etkileyen iklim krizinin acı sonuçları Balıkesir’de de kendini göstermeye başladı. Meteorolojik kaynaklar Balıkesir’in de içerisinde yer aldığı Ege ve Marmara Bölgesi’nde 9 ilde bir önceki yıla göre yağışların yüzde 90 azaldığı açıkladı.

Dünyayı etkileyen iklim krizinin

Yağışların azalmasıyla birlikte her sene su sıkıntısını daha fazla hisseden Balıkesir kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Yeterli yağışların olmaması nedeniyle merkezin su ve tarımsal sulama ihtiyacı için kullanılan İkizcetepeler Barajı’nda su seviyesinin dibi görmesi sonucu kuraklıkla yüz yüze kalan Balıkesir’de yağışlar bir önceki seneyi aratır duruma geldi. Yetkililer susuzluk sorunuyla karşılaşmamak için son iki yıldır merkezde tarımsal sulamayı yasaklamasına karşın meteorolojiden gelen son açıklamalar Balıkesir için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor.

KORKUTAN HARİTA

Ege ve Marmara Bölgelerini kapsayan araştırmada Balıkesir’in de içerisinde bulunduğu 9 ilde yağışların bir önceki yıla göre yüzde 90 seviyelerinde azaldığına dikkat çekildi. Meteorolojik kaynakları Balıkesir’in yanı sıra Yalova, İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, Sakarya, İstanbul’da bir önceki yıla göre yağışların yüzde 90 azaldığına açıkladı.  Uzmanlar ileri de daha fazla sorunla karşılaşılmamak adına yerel yönetimlerin su tasarrufuna ya gitmesi gerektiğini belirtti.