Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçluyla mücadelede terör örgütlerine, zehir tacirlerine ve insan kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndaki başarılı çalışmaları sonrasında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Hasan Yiğit’in yönetiminde Balıkesir Emniyeti birbirinden başarılı operasyonların altına imza atıyor. Balıkesir’de asayiş ve huzurun tesisine yönelik her koldan çalışmalarını sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirdiği üç operasyonla terör örgütüne, zehir tacirlerine ve insan kaçakçılarına darbe vurdu.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DARBE!

Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirdiği operasyonda DHKP/C – TKP/ML – THKP/C – THKO – DEV-YOL silahlı terör örgütlerine darbe vuruldu.  DHKP/C – TKP/ML – THKP/C – THKO – DEV-YOL Silahlı Terör Örgütlerinin sosyal medya paylaşım sitelerinde terör örgütlerinin propagandasının yapılması adına paylaşımlarda bulunan, yorum yapan, faaliyetlerini meşru gösteren, terör örgütlerini övücü / sahiplenici mahiyette paylaşımlar yapan şahıslara yönelik Terör Örgütü Propagandası Yapma suçu kapsamında Karesi ve Edremit ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçelerinde ikamet eden 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

ZEHİR  TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Balıkesir’de çocuk ve gençlerin uyuşturucudan korunması adına son dönemde başarılı operasyonların altına imza atan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi, yolcu otobüsünde bulunan bir şahıstan 498 gram Metamfatamin, ele geçirdi.  Ayvalık’ta Yunus ekiplerinin bir ticari araca yaptığı dur ihtarına uymayan O.Ç isimli kişinin üzerinden 33,44 gram kokain, 1 adet hassas terazi ve 10 bin lira para ele geçirildi.  O.Ç’nin isimli şahsa yapılan GBT sorgusunda kasten öldürme suçundan arandığı tespit edildi.   Taksi Şoförü S.G. isimli şahıs ile yakalan O.Ç. isimli şahıs ve ele geçirilen; uyuşturucu madde,  hassas terazi , belirtilen miktarda para ve şüpheli şahsa ait cep telefonu gerekli işlemler için Ayvalık Narkotik Büro Amirliğine teslim edildi. Ayrıca Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimlerimizce analiz çalışması neticesi 6 Aralık tarihinde Balıkesir girişinde bir araca yönelik yapılan operasyonda; 1.006 adet sentetik hap, 1,19 gram Skunk ele geçirildi

30 GÖÇMEN  4 ORGANİZASTÖR YAKALANDI

İl Emniyet Müdürlüğü’nün 6 Aralık’ta göçmen kaçakçılıklarına yönelik Edremit’te gerçekleştirdiği operasyonda; kıyı şeridini kullanarak Avrupa’ya geçiş yapmaya çalışan Afganistan ve İran uyruklu toplan (30) düzensiz göçmen ve organizatör olduğu belirlenen 4 kişi yakalandı.