AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, 2023 yılındaki sıcak asfalt yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bir sene önce yapılan planlarda 3 bin kilometre olarak belirlenen hedefi revize edip 4 bin kilometreye çıkarttıklarını belirten Şahin, “ Bu miktar Bütçe içi ödenek aktarma yoluyla daha da arttırılarak yıl sonu itibariyle 4 Bin km.ye yaklaşmayı toplam bütçenin Yüzde 30’unu yol yapımına harcamayı planlıyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı sonuna kadar 4 bin kilometre sıcak asfalt yapacak. AK Parti Meclis Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, 2023 için belirledikleri 3 bin kilometre sıcak asfalt hedefini 4 bin kilometre olarak revize ettiklerini kaydetti. Balıkesir’in birçok ilçesinde yol çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Şahin, “Asfalt sezonun başlaması ile birlikte bütün ekiplerimiz şu anda özellikle kırsal mahalle yollarında aralıksız çalışıyor. Şu anda Sındırgı-Küçükdağdere-Büyükdağdere-Yaylabayır Kırsal Mahalleler gurup yolu, Savaştepe şehir içi, Dursunbey şehir içi, Karesi Kabakdere ve Üçpınar-Kavaklı-Ortaca-Tatlıpınar Kırsal Mahalleler Gurup yolu, Havran Kocadağ Kırsal Mahallesi sıcak asfalt çalışması devam ediyor… Önümüzdeki hafta Merkez ilçelerimiz olan Altıeylül ve Karesi ilçelerimiz şehir merkezinde yıpranan yolları alt yapı ve üzerindeki tahrip olmuş asfaltların kazıdıktan sonra sıcak asfalt çalışmasına başlıyoruz.  İlk etapta Altıeylül Baruthane Caddesi , Karesi Çengel Caddesi, Konuk Caddesi,  Gaffar Okkan Caddesi Toygar Mahallesi Şehir Mustafa Dinçer Caddesi gibi caddeleri yenileyeceğiz. Buraları da tıpkı Bağlar Sokağı, Altay Caddesi gibi sıcak asfalt olacak. Burhaniye, Gömeç Ulubeyler,   Burhaniye Dutluca Kırsal Mahalle asfalt çalışmamız bitti. Asfalt sezonu bitene kadar özellikle Dursunbey, Savaştepe, Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Havran, Susurluk, Balya, Gönen Kırsal Mahallelerin yoları ile alt yapı çalışmaları sebebiyle tahrip olan Savaştepe ve İvrindi ilçelerimiz ile Karesi ve Altıeylül ilçelerimizde caddelerden başlayarak asfaltlarının ve kaldırımlarının yenilenmesi ve şehir merkezlerinde Prestij Caddeler oluşturma işlerini Kasım ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bandırma, İvrindi, Erdek, Savaştepe, Edremit, Kepsut ve Dursunbey ilçelerimizde Kanalizasyon, Su ve Doğalgaz çalışmaları sebebiyle tahrip olan sokak ve Caddeleri hızla yeniden asfalt, taş ve kaldırımlarını yamaya başladık, yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz.

BÜTÇENİN YÜZDE 30’U YOLA

Bu miktar Bütçe içi ödenek aktarma yoluyla daha da arttırılarak yıl sonu itibariyle 4 Bin km.ye yaklaşmayı toplam bütçenin Yüzde 30’unu yol yapımına harcamayı planlıyoruz.

“9 milyar 2023 TL olarak belirlediği 2023 bütçesinde aslan payını 2 milyar lira ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına vermiştik. Bunun anlamı Toplam Bütçenin %25’i yeni Asfalt, mevcut Yol Onarımına ayrılması demek…Bu bütçe ile bu yılki hedef 3 bin km. olmakla birlikte diğer bazı Dairelerdeki tasarruf edeceğimiz bütçeleri de Bütçe İçi Aktarma yöntemi ile Yol Yapım giderlerinde kullanarak 4 bin kilometre asfalt hedefine ulaşmak istiyoruz.