Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Balıkesir merkez programının son durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına Balıkesir’deki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Adil Karaismailoğlu, “Hükümetlerimiz döneminde Balıkesir ulaşım ve iletişim yatırımlarına tam 17 milyar 37 milyon lirayı aşan harcama yaptık. 2003 yılında Balıkesir’de bölünmüş karayolu uzunluğunu 70 kilometreden alıp yaklaşık 9 kat arttırarak 668 kilometreye çıkardık” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda programa; İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz ve partililer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Balıkesir, Marmara’nın güneyinde oldukça önemli bir jeopolitik konuma sahip, ulaşım akslarının ortasında her türlü yatırım için oldukça verimli şartlara sahip konumda yer almaktadır. Bu konumda da en önemli katkıyı yapacak olan nokta ise ulaşımın kolay olmasıdır. Önemli ihracat ve ithalat noktalarına erişimin hızlı, güvenli ve kolay olması çok önemlidir. Bakanımız Ayvalık’ta kısa bir süre önce gerçekleşmiş olan doğal afeti yerinde görmek ve tekne sahiplerinin sorunlarını dinlemek amacıyla hem de devam eden yatırımları yerinde gözlemleyip hızlanması için Balıkesir’e geldi” dedi.

“EN KISA ZAMANDA BALIKÇI BARINAĞINI YAPACAĞIZ”

Balıkesir’e yönelik çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bugün Balıkesir’de yoğun bir programımız var. Programımız kapsamında Bakanlığımızın sorumluluk alanına giren ulaşım modlarımızla ilgili devam eden altyapı çalışmaları şantiyelerimizde yerinde inceliyoruz. 21 Mayıs 2021 Cuma günü fırtına nedeniyle Altınova ve Ayvalık’ta hasar gören balıkçılarımızı ziyaret ettik, zarar gören balıkçılarımızın taleplerini aldık. Her zamanki gibi devlet olarak balıkçı kooperatiflerimizin zararlarının telafi edilmesi konusunda gayretlerimiz devam edecek. Hem Altınova’daki hem Ayvalık’taki balıkçı barınaklarıyla ilgili hemen proje çalışmalarına arkadaşlarımız başladı. İnşallah en kısa zamanda modern balıkçı barınakları, gezi teknelerinin de yanaşabileceği yerlerle ilgili projelerimizi bir an önce bitirip imalatlarına başlamanın planları içerisindeyiz.

1 TRİLYON 96 MİLYAR LİRA ULAŞIM YATIRIMI

Pandemi döneminde de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “İki yıldır devam eden pandemi sürecinde çalışmalarımızı aynı hızda sürdürdük. Hatta daha da arttırdık. Kovid 19’in etkisinin en çok yaşandığı 2021 yılının ilk çeyrek yılında büyüme rakamımızın yüzde 7 olarak gerçekleşmesi devlet ve millet olarak başarımızın çok büyük bir göstergesidir. Ulaşım ve altyapı yatırımları ülkemizin 2021 yılı yatırım planları içerisinde yüzde 31 ile en büyük rakamı oluşturmaktadır. Ülkemizin 2003 yılından bu yana ulaşım ve iletişim alanında ürettiğimiz çok önemli projeleri 1 trilyon 96 milyar lira yatırım yaparak hayata geçirdik. Yaptığımız ve devam eden projelerimizin nihai miktarı 1 trilyon 555 milyar liraya ulaşacak. 2003-2020 yılları arasında yatırımlarımızın GSYİH 359 milyar dolar, üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi söz konusu. Projelerimizle yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişi istihdam sağlıyor. 2003 yılından bu yana ulaşım ve haberleşme yatırımlarının sanayiye toplam katkısı 225 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.

“BÖLÜNMÜŞ YOLLARI 9 KAT ARTTIRDIK”

Ulaşım ve altyapı yatırımlarından en ciddi payı alan şehirlerden birinin de Balıkesir olduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “ Ülke genelindeki ulaşım ve iletişim yatırımlarımızdan ülkemizin önemli şehirlerinde Balıkesir’de hak ettiği payı almaktadır. Hükümetlerimiz döneminde Balıkesir ulaşım ve iletişim yatırımlarına tam 17 milyar 37 milyon lirayı aşan harcama yaptık. 2003 yılında Balıkesir’de bölünmüş karayolu uzunluğunu 70 kilometreden alıp yaklaşık 9 kat arttırarak 668 kilometreye çıkardık. Balıkesir’in yollarının yarısı bölünmüş yol kalitesinde. 2003-2021 yılları arasında Balıkesir’de 205 kilometrelik tek yön yol yapımı ve iyileştirmesini gerçekleştirdik. Balıkesir’de yapılan toplam 111 köprünün uzunluğu 7 kilometreyi aşmaktadır. 1993-2003 yılları arasında Balıkesir’deki karayolları için bugün ki fiyatlarla 667 milyon lira harcanmışken hükümetlerimiz döneminde bu miktarın 11 kat arttırarak 7 milyar 297 milyon liraya çıkardık. Halen Balıkesir’de devam eden 16 adet karayolları yatırımlarının proje maliyeti toplamı 1 milyar 563 milyon lira olduğunun altını çizmek istiyorum. Demiryolu çalışmaları devam ediyor. Balıkesir bu sene Osmaneli yüksek tren hattı projeleri devam ediyor, ihaleleri yaptık. İnşallah Bursa bağlantısını yapacağız. Arzumuz Balıkesir’de hızlı tren projesiyle tanıştırmaktır. 2002-2021 yılları arasında Koca Seyit ve Merkez hava limanlarımızı terminal binalarının inşaatını tamamladık. Buralardaki çalışmaları yaptık ve önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olacak” dedi.