Merkez üstü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde de hissedilen deprem sonrasında Balıkesir’de kamu kuruluşları ve vatandaşlar depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Köpekli arama kurtarmak ekipleri ve araçlar deprem haberini alındığı ilk dakikalarda olay yerine intikal ederken vatandaşlarda Kızılay noktalarına kan bağışı için sıraya geçti. İçişleri Bakanlığı, Vali Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı Osmaniye bölgesindeki koordinasyonu sağlaması için görevlendirdi.

Balıkesir, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili de etkileyen depreme kayıtsız kalmadı.  Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi.  İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Başkan Yücel Yılmaz, Osmaniye bölgesinde koordinasyonu sağlamak amacıyla bölgeye gidiyor. Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla 4 araç, 15 personel, 2 Arama Kurtarma köpeği ile öncü ekip bölgeye intikal etmek için yola çıktı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkenin birçok şehrinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Yılmaz, “Devletimiz tüm imkânlarıyla birlikte ilk andan itibaren sahada. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni de bölgeye sevk ettik. Biz de Sayın Valim ile birlikte bölgede koordinasyonu sağlamak için yola çıkıyoruz. Yola çıkan arkadaşlarımız öncü birlik. Şartlara bağlı olarak takviye ekiplerimizin bölgeye sevki devam edecek. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

VATANDAŞLAR KAN BAĞIŞINA KOŞTU

Öte yandan resmi kurumların yanı sıra vatandaşlarda deprem felaketinde kullanılmak için Kızılay’a kan bağışında bulundu.  Balıkesir’deki birçok resmi ve özel kuruluş toplu halde Kızılay noktalarına kan bağışında bulundu.  Deprem felaketi sonrasında rutin mesai saatlerinin dışında çalıştıklarını belirten sağlık çalışanları “Kızılay olarak günlük kan bağışları için belli saatler arasında çalışıyoruz. Ancak ülkemizdeki deprem felaketi sonrasında mesai saatlerimizin dışında çalışmaya başladık. Vatandaşlarımız kan ihtiyacının karşılanması adına büyük bir ilgi gösterdi.  Bizde bu kan bağışlarını ihtiyaç doğrultusunda almaya devam edeceğiz” dedi.