Vali Hasan Şıldak, Balıkesir genelinde Covid-19 vakalarında 5 kat artışın yaşandığına dikkat çekerek, vatandaşları tedbirlere uyma konusunda bir kez daha uyardı. Şıldak, yoğun bakım ve entübe servisindeki hasta sayılarında da artış olduğunu açıkladı.

Tedbirler konusunda her gün Balıkesirlileri sosyal medya hesaplarından uyaran Vali Hasan Şıldak, kent genelinde yeni tip corona virüsü vakalarında 5 kat artışın yaşandığına dikkat çekti. Covid-19 vakalarının en çok arttığı yerlerin kırsal mahalleler olduğunu söyleyen Vali Hasan Şıldak, 17 mahallenin tamamında 29 mahallede de konut bazında karantina uygulamasının yapıldığını, denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

ARTAN SAYILAR TEDİRGİN EDİCİ

Vali Şıldak kırsal bölgelerdeki artışa dikkat çektiği açıklamasında, “Kırsal mahallelerimizde covid-19 vakalarında ciddi artış var. Özellikle temaslılarda hastalanma oranı il genelinde yüzde 30’larden yüzde 50’lere çıktı. Bu artış da bizi karantina uygulamasını devreye almamıza sebep oldu. Genel olarak kısıtlamalara uyulduğu yönünde bilgi alsak da artan vaka sayıları bizleri tedirgin ediyor” diye konuştu.

Vali Hasan Şıldak, “İlimizde vaka sayılarının yükselmesinin kurallara tam olarak uyulmamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunun sebebine ayrıca hava koşullarının değişmesini de ilave edebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE SAYILARI DA ARTTI”

İl genelindeki ağır hasta sayılarında da yükselişin bulunduğunu sözlerine ekleyen Vali Hasan Şıldak, “Vakaların artması nedeniyle hastanelerimizde tedavi gören kişi sayılarında da artışa neden oluyor. Yoğun bakım ve entübe servisindeki hasta sayılarımızda bir artış yaşandığı gerçeği var” diye konuştu.