Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs haftalık vaka haritasını açıkladı. Sağlık Bakanlığının 22-28 Ocak verilerine göre 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı Balıkesir’de 597,69 oldu.

EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 22-28 Ocak tarihleri arası 100 bin kişide görülen Koronavirüsü vaka sayılarını açıkladı. Son haftalarda Türkiye’de omircon varyantının yaygınlaşmasıyla vaka sayılarında patlama yaşanırken Balıkesir’de de vaka sayısı 597,69’u buldu. Koronavirüsü vakalarının başladığı ve haftalık vaka sayısı verilerinin toplandığı günden bu yana her 100 bin kişide 597,69’la  en yüksek vaka sayısına ulaşan Balıkesir’de toplam vaka sayısı 7 bin 769 kişiye ulaştı.

AŞILAMADA TÜRKİYE 8.’SİYİZ

Birkaç ay öncesine kadar vaka sayılarında düşüş gözlenen Balıkesir’deki artışın nedeninin altında Omircon varyantının görülmesi yatıyor. Diğer varyantlara göre bulaş oranı yüksek olan Omircon varyantı Balıkesir’de de yaygınlaşmasıyla vaka sayılarının önüne geçilemedi. Öte yandan Türkiye’deki birçok ildeki vaka sayılarına göre daha iyi seviyelerde bulunan Balıkesir’in aşılamada ilk 10 içinde yer alıyor. Her iki aşısını da olan kişi sayısı Yüzde 85,5 olan Balıkesir, aşılamada Türkiye’de 8.sırada bulunuyor.